Labdarības akcija „DĀVĀ SAPNI!”

Labie darbi ir kā pienenes pavasarī… No sākuma tos neviens neredz un ir tikai cerība. Pēc laika visas pļavas iekrāsojas dzeltenas un nes pozitīvas emocijas, prieku, dzīvotgribu. Pavasara beigās spārnotas sēklas lido debesīs, lai nākamgad uzziedētu no jauna un dāvātu sapni citiem…


Laikā no 2012. gada 23. aprīļa līdz 18. maijam Daugavpils novada Kultūras pārvalde rīko labdarības akciju „DĀVĀ SAPNI!”.
Šogad mūsu labie darbi ir vajadzīgi kādai zinātkārai un labsirdīgai jaunietei. Viņu sauc Anastasija. 19 gadus meitene dzīvo Daugavpils novada Medumu pagastā. 2011. gadā viņa veiksmīgi pabeidza Medumu vidusskolu un iestājās Latvijas Biznesa koledžā.
Izklausās ļoti vienkārši un ierasti. Taču ne Anastasijas gadījumā! Viņai tas bija daudz grūtāk, jo kopš bērnības Nastja slimo ar bērnu cerebrālo trieku. Tādēļ viņa mācījās daļējā mājas mācībā pēc parastās skolas programmas un augstākās izglītības iestādes izvēle tika ierobežota ar studijām tālmācības formā. Bet Nastja nepadodas!
Neskatoties uz visām grūtībām personības tapšanas ceļā, jauniete ar optimismu skatās nākotnē un nebaidās no šķēršļiem. Viņa labprāt iesaistās visās sabiedriskās un kultūras dzīves aktivitātēs!
Neviena absolventu tikšanās nevar sākties, kamēr Anastasija nav klāt – bijušie klasesbiedri paši rūpējas par to, kā nogādāt ratiņus skolas zālē, lai visi kopā varētu pavadīt vakaru.
Daugavpils novada iedzīvotāji jau trešo gadu pēc kārtas dzird Anastasijas Timčenko vārdu sakarā ar Starptautisko adaptētās modes festivāla „Mode H”, kas norisinās Francijā. Iesaistīšanās projektā ļoti pozitīvi ietekmē jaunietes pašrealizācijas procesu. Tagad viņa cenšas apmēklēt Daugavpils teātra pirmizrādes, kā arī interesējas par ārvalstu teātru iestudējumiem, ko skatās internetā.
Pateicoties „Mode H” projektam un regulārām rehabilitācijām Latvijā, Ukrainā un Polijā, Anastasija ir ieguvusi daudz draugu. Meitene ļoti augsti vērtē jebkuru iespēju tikties ar saviem vienaudžiem un sabiedrību.
Mūsu spēkos ir palīdzēt Anastasijai nezaudēt dzīvesprieku un vēlmi aktīvi iesaistīties sabiedriskajā un kultūras dzīvē! Ikdienas fiziskai adaptācijai ir nepieciešams vertikalizators, kas ļaus sapnim pārvērsties realitātē un pieradinās ķermeni STĀVĒT!
Ziedot naudas līdzekļus jūs varēsiet, iesaistoties Daugavpils novada kultūras dzīvē Labo darbu mēnesī no 23. aprīļa līdz 18. maijam!
Daugavpils novada Kultūras pārvalde kopā ar Anastasiju Timčenko aicina jūs pievienoties šādās aktivitātēs:
• 3. maijā Daugavpils novada Kultūras centrā notiks meistardarbnīca, kuras ietvaros jūs varēsiet radoši izpausties, apgleznojot stikla un keramikas traukus. Izgatavotie darbi piedalīsies labdarības izsolē 18. maijā. Dalībnieku skaits meistardarbnīcā ir ierobežots, tāpēc visiem interesentiem lūdzam pieteikties līdz 28. aprīlim pa tālr. 26207015 – Lina Barinova.
• Akcijas ietvaros 14. maijā Višķu pagastā notiks labdarības zibakcija (flešmobs), kurā piedalīsies Daugavpils novada jaunieši. Pieflešojies!
• Labdarības akcija noslēgsies 18. maijā pl. 18.00 Daugavpils novada Kultūras centrā ar izsoli – koncertu, kurā uzstāsies Daugavpils novada mūziķi un mākslinieki. Arī jums ir iespēja iesaistīties mākslas darbu izsolē, ziedojot kādu paša rokām darinātu rokdarbu, vēlams pieneņu tematikā, līdz 15. maijam Daugavpils novada Kultūras centrā (Daugavpilī, Dobeles ielā 30), tālr. 26207015 – Lina Barinova.
Naudas līdzekļus varēsiet ziedot:
1. Labdarības akcijas laikā, no 23. aprīļa līdz 18. maijam, ar pārskaitījumu uz Daugavpils novada labdarības kontu LV87HABA0551029686174 (Daugavpils novada Kultūras pārvalde, reģ. Nr. 90000295873, juridiskā adrese: Rīgas iela 2, Daugavpils LV – 5401)
2. Pasākumu un visas akcijas laikā Daugavpils novada Kultūras centrā pieejamās ziedojumu kastītēs.

Labdarības akcija „DĀVĀ SAPNI!” ir Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas „Mākslas menedžments” 4.kursa studentes Linas Barinovas bakalaura darbs.

Sīkāka informācija:
tālr. 654 31867, 26207015
www.dnd.lv
e-pasts: lina.barinova@inbox.lv