Kaunatā izveidots jauniešu klubiņš un sociālo pakalpojumu punkts

Pateicoties lauku sieviešu biedrības „Sidrabrasa” realizētajiem projektiem, janvāra beigās Rēzeknes novada Kaunatas pagastā darboties sācis jauniešu klubiņš „Kontaktligzda”, un durvis apmeklētājiem vēris sociālo pakalpojumu punkts. Projekti īstenoti ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu, izmantojot LEADER pieejas principu un ieviešot „Rēzeknes rajona kopienu partnerības” attīstības stratēģiju. Jauniešu klubiņa izveides projekta izmaksas sastāda 6967 latus, bet sociālo pakalpojumu punkta projekta kopējais finansējums ir 4707 lati. 90% no šīm summā sedza ELFLA, bet līdzfinansējumu 10% apmērā nodrošināja Kaunatas pagasta pārvalde.


Vecajai ēkai pirms projektu realizācijas bija nepieciešams nomainīt jumtu, ierīkot siltumapgādi, ūdensvadu un kanalizācijas sistēmu, tāpēc papildus 10% līdzfinansējumam pagasta pārvalde nepieciešamajos remontdarbos ieguldīja vēl 4800 latus. Šos darbus veica komunālās saimniecības darbinieki.
Savukārt telpu renovācijas darbos piedalījās pagasta bezdarbnieki no Nodarbinātības valsts aģentūras projekta „Darba praktizēšanas pasākumu nodrošināšana pašvaldībās darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai”. Savu artavu projektu realizācijā deva arī pagasta uzņēmēji – SIA „Skaida PV”, zemnieku saimniecība „Tip-tops” un SIA „Pie Rāznas”.
Jauniešu klubiņa projekta realizācijas gaitā telpām ir veikta grīdas, sienu un griestu renovācija, nomainīti logi un durvis, iegādātas mēbeles (datora galdi un krēsli, nodarbību galdi, krēsli, grāmatu plaukti, skapis virsdrēbēm, televizora galdiņš un virtuves skapītis), iegādāta sadzīves elektrotehnika (ledusskapis, televizors, elektriskā plīts un tējkanna), kā arī nopirkta datortehnika (divi datori, monitori, printeris).
Projekta rezultātā Kaunatas pagasta bērni un jaunieši ir ieguvuši gaišas, siltas, mēbelētas un aprīkotas telpas. Tagad viņiem atbilstoši savam vecumam un vajadzībām ir nodrošinātas iespējas attīstīt savu potenciālu, lietderīgi un interesanti pavadīt brīvo laiku. Viņi šeit var tikties ar vienaudžiem, izmantot informācijas tehnoloģijas, piedalīties radošās un intelektuālās aktivitātēs.
Savukārt sociālo pakalpojuma punktā bez telpu renovācijas tika iegādātas divas veļas mazgājamās mašīnas, ierīkotas divas dušas telpas, iegādāts televizors un dīvāns. Pagasta iedzīvotājiem nu pagastā ir pieejams veļas mazgāšanas pakalpojums un dušas.
31.janvārī notika jauniešu klubiņa „Kontaktligzda” un sociālo pakalpojumu punkta svinīga atklāšana, uz kuru bija aicināti pagasta iedzīvotāji un komunālās saimniecības darbinieki, kuri piedalījās projekta realizācijā, jaunieši, viņu vecāki, pagasta konsultatīvās padomes locekļi un uzņēmēji. Savu svētību deva arī Kaunata – Romas katoļu draudzes prāvests H.Broks. Biedrības „Rēzeknes rajona kopienu partnerība” koordinatore Ineta Brizga, Rēzeknes novada jauniešu lietu speciālists Guntis Rasims un interešu izglītības speciālists Guntars Skudra sveica klātesošos, vēlot būt aktīviem un arī turpmāk iesaistīties jaunu projektu realizācijā, nodrošinot pagasta attīstību un iedzīvotāju labklājības līmeņa paaugstināšanu.
Neizpalika arī svētku torte, pie kuras risinājās sarunas par jauniešu klubiņa un sociālā pakalpojuma punkta darbību, kā arī iespējām biedrībām realizēt projektus.
„Sidrabrasa” pateicas pagasta pārvaldei, tās darbiniekiem, pagasta iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kas piedalījās un atbalstīja projektu realizāciju.

Informāciju sagatavoja:
RRLSB „Sidrabrasa” locekle,
projektu vadītāja Rita Tērauda

Lai aplūkotu fotoreportāžu, uzklikšķiniet uz bildes!