Jaunzeme-Grende Rēzeknē nosvin koncertzāles spāru svētkus

Kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende pagājušās nedēļas nogalē devās darba vizītē uz Rēzekni, kur piedalījās Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra spāru svētkos.


Rēzekne ir pirmā pilsēta Latvijā, kurā šobrīd no pašiem pamatiem tiek celta jauna koncertzāle, jeb Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs. Kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende kasjauns.lv pastāstīja, ka rēzeknieši ir pirmie, kuri nav nobijušies krīzes karstumā lūkoties attīstības virzienā un pieņēmuši lēmumu sākt koncertzāles celtniecību, izmantojot Eiropas Savienības struktūrfondus. „Rēzeknei nu seko Cēsis, kur sākušies koncertzāles būvniecības darbi, arī Liepāja pieņēmusi lēmumu izmantot ES struktūrfondus un sākt koncertzāles celtniecību. Rēzekne ir tikusi vistālāk – jau notika spāru svētki. Plānots, ka jau šā gada nogalē Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs, kurā būs divas zāles: Lielā – ar 1000 vietām un Mazā – ar vietām 200 skatītājiem, vērs savas durvis apmeklētājiem,” priecājās Jaunzeme-Grende. Viņa piebilda, ka kultūrvides sakārtošana neapšaubāmi piesaistīs interesi Rēzeknei. „Esmu pārliecināta, ka cilvēki sāks atgriezties Rēzeknē, turklāt domāju, ka atgriezīsies ne tikai no Rīgas, bet arī Īrijas,” uzsvēra Jaunzeme-Grende.

Patlaban objektā ir pabeigta ēkas pamatu un ārējo inženiertīklu izbūve, veikta Mazās zāles betonēšana, un turpinās darbs pie Lielās zāles celtniecības, kā arī ēkai piegulošās teritorijas labiekārtošanas. Reģionam nozīmīgā kultūras būve iecerēta kā daudzfunkcionāls objekts, kurā būs divas akustiskās koncertzāles, telpas un aprīkojums semināru un konferenču rīkošanai, telpas profesionālajam orķestrim, dzimtsarakstu nodaļai un arī kafejnīcai. Austrumlatvijas daudzfunkcionālā centra būvniecība notiek, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu un valsts līdzfinansējumu. Būvdarbus veic SIA „Arčers” un to kopējās izmaksas ir 10,5 miljoni latu.

Lai aplūkotu fotoreportāžu, uzklikšķiniet uz bildes!

Informācija pārpublicēta no nacionālā ziņu portāla “Kas jauns”, 2012. gada 10. janvārī.