Jauni pieslēgumi AS Latvenergo tīklam ir kļuvuši draudzīgāki patērētājam

AS Latvenergo Sadales tīkls atkārtoti informē, ka 2012.gada 18.janvārī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprināja Noteikumus par efektīvas atļautās slodzes izmantošanas nosacījumiem.


Noteikumi attiecas uz jauniem sistēmas pieslēgumiem vai atļautās slodzes palielināšanas pieteikumiem esošos sistēmas pieslēgumos, ja pieslēgums ir 6 – 20 kV elektrotīklā vai 0,4 kV elektrotīklā ar summāro atļauto ievadaizsardzības aparāta nominālā strāvu lielāku par 100 A. Šādā pieslēgumā lietotājam, patērējot vairāk kā 15% no maksimāli iespējamā elektroenerģijas patēriņa gadā, ir iespēja atgūt pieslēguma izbūvē ieguldītos līdzekļus.

Sistēmas operators uzsāk elektroenerģijas gada patēriņa uzskaiti pieslēgumā ar nākamā mēneša pirmo datumu pēc tam, kad lietotājs ir noslēdzis sistēmas pakalpojumu līgumu vai atļautās slodzes palielināšanas gadījumā vienojies par grozījumiem esošajā sistēmas pakalpojumu līgumā.

Ja saņemtās elektroenerģijas apjoms pieslēgumā ir sasniedzis noteikto elektroenerģijas gada patēriņu, sistēmas operators lietotājam izsniegtajā rēķinā par norēķinu periodā (mēnesī) saņemtajiem sadales sistēmas pakalpojumiem sadales sistēmas pakalpojumu diferencētā tarifa mainīgajai komponentei (maksai par elektroenerģijas sadalīšanu) un fiksētajai komponentei (maksai par ievadaizsardzības aparāta strāvas lielumu un maksai par atļauto slodzi) piemēro koeficientu 0,5. Tarifa fiksētajai komponentei piemēro koeficientu 0,5 norēķinu periodam pēc elektroenerģijas gada patēriņa sasniegšanas, bet tarifa mainīgajai komponentei piemēro koeficientu 0,5 par elektroenerģijas apjomu, kas pārsniedz elektroenerģijas gada patēriņu.

Kopējais diferencētā tarifa pielietošanas termiņš – līdz pieci gadi no sistēmas pakalpojumu līguma noslēgšanas vai līdz brīdim, kad starpība starp izsniegto rēķinu kopsummu, ja efektīvas atļautās slodzes izmantošanas nosacījumi netiktu piemēroti, un izsniegto rēķinu kopsummu, piemērojot efektīvas atļautās slodzes izmantošanas nosacījumus (Ls), ir sasniegusi pieslēguma maksas apmēru.

Iepriekšminētonorēķinu kārtību piemēro pieslēgumiem, par kuru ierīkošanu pieslēguma līgumi noslēgti pēc 2012.gada 1.janvāra.
Papildus informāciju par jauna pieslēguma izbūves vai slodzes palielināšanas procedūru klients vai lietotājs var saņemt Klientu apkalpošanas centros vai zvanot pa Klientu servisa tālruni 80200400.

Publikācija sagatavota pēc AS Sadales tīkls pieejamās informācijas