Izdota Viļakas suvenīrmonēta

iļakas pilsētai ir izdota unikāla suvenīrmonēta. Šī monēta papildina Latvijas Nacionālā mantojuma suvenīrmonētu kolekciju. Latvijas kolekcijas izveides mērķis ir aptvert vietas, cilvēkus, notikumus un kultūrvēstures pieminekļus, ar ko Latvija lepojas. Mēs lepojamies ar Viļakas pilsētas kultūrvēsturisko mantojumu. Viļakas suvenīrmonētā ir attēlots pilsētas simbols „ezītis”. Monēta ir izgatavota no vara, niķeļa un cinka sakausējuma. Tās diametrs ir 31,00 mm.


Šādas suvenīrmonētas Latvijā, neskaitot Viļaku, ir izdotas tikai 14 vietām: Rīgai, Rēzeknei, Algonai, Siguldai, Jūrmalai, Cēsīm, Daugavpilij, Baldonei, Jelgavai, Jelgavas novadam, Kandavai, Mālpilij, Skrundai un Vecumniekiem.

Latvijas Nacionālā mantojuma kolekcijas suvenīrmonētas tiek iekļautas arī lielākajā suvenīrmonētu kolekcijas tīklā pasaulē -„Heritage on a coin“. Šajā suvenīrmonētu tīklā ir iesaistījušās 35 valstis, kopš 2006.gada arī Latvija, kopš 2012.gada arī Viļaka.

Ar Latvijas Nacionālā mantojuma kolekcijas suvenīrmonētām aicinām iepazīties, apmeklējot mājas lapu www.mantojumsuzmonetas.lv/index.php/lv/latvijas-kolekcijas-montas. Bet apmeklējot projekta izveidotāja un īstenotāja – Beļģijas monētu kaltuves Mauquoy Token Company – mājaslapu www.nationaltokens.com/collection/country.asp būs iespējams apskatīties visas pasaulē izdotās suvenīrmonētas.

Suvenīrmonētas izgatavošanā par sadarbību pateicāmies SIA „Publisko & Privāto Partnerattiecību Pārvalde” un Andrim Glāzītim, par operativitāti krievu valodas tulkojuma sagatavošanā Viduču pamatskolas direktorei Inārai Sokirkai!

Informāciju sagatavoja: Vineta Zeltkalne