Igauņi iepazīst tūrismu Latgalē

No 17. līdz 19. februārim Igaunijas galvaspilsētā Tallinā jau 21. reizi notika starptautiskā tūrisma izstāde „Tourest 2012”, kurā pateicoties Latgales plānošanas reģiona, Latgales reģiona attīstības aģentūras un Latgales novadu pašvaldību atbalstam Latvijas kopējā stendā tika pārstāvēts arī Latgales reģions.

Izstādes laikā apmeklētāji izrādīja lielu interesi par iespēju ceļot un atpūsties Latgalē. Izstādē tika piedāvāti materiāli gan par Latgales reģionu kopumā, gan arī pašvaldību sagatavoti materiāli par atpūtas un tūrisma iespējām novados. Kā allaž, izstādes apmeklētāji varēja iegūt pilnīgu informāciju par katru mūsu reģiona tūrisma objektu. Latgales tūrisma speciālisti atzina, ka igauņu tūristi ir diezgan labi informēti par top-objektiem Latvijas tūrismā, taču Latgale līdz šim daudziem no viņiem joprojām ir sveša. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi prezentēt sevi mūsu kaimiņiem, kuri ir visai atvērti un gatavi atklāt priekš sevis jaunas atpūtas iespējas.

Tūrisma gadatirgus gaitā tika nodibināti kontakti ar igauņu tūrisma speciālistiem, kuri ir ieinteresēti sadarbības veidošanā, organizējot tūrisma braucienus uz Latgales reģionu, tāpat apspriedām kopēju tūrisma galamērķu veidošanu kopā ar Vidzemes reģionu, radot vienotus maršrutos, kuros būs iekļauti abu reģionu pievilcīgākie tūrisma objekti – jāatzīmē, ka šī sadarbība noteikti spētu pievilināt vairāk tūristu no Igaunijas.

„Igauņu tūristi ceļo labprāt, taču Latgale priekš daudziem no viņiem ir joprojām sveša. Saskaņā ar statistikas datiem, igauņu tūristi nav visbiežākie viesi mūsu reģionā. Šajā virzienā ir daudz jāstrādā, lai Latgales vārds kaimiņzemē skanētu skaļāk, un katrs zinātu, ka pie mums ir daudz skaistu vietu, ko apmeklēt un iepazīt,” atzīmēja Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne.

Tūrisma gadatirgus rīkotāji ziņo, ka šogad izstāde noritēja īpaši veiksmīgi – tajā šogad dalību ņēma rekordliels eksponentu skaits – 468 organizācijas no 26 Eiropas, Āzijas un Āfrikas valstīm. Arī apmeklētāju skaits pārspēja visas gaidāmās prognozes, šī gada „Tourest” gadatirgu apmeklēja 26 080 tūrisma nozares profesionāļu un potenciālo tūristu.

Galerija: