Iedzīvotāji dalīsies ar idejām


Jau oktobra sākumā Balvu novadā tiks rīkoti vairāki iedzīvotāju forumi, ideju darbnīcas, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par dažādiem jautājumiem, apzinātu vēlmes un vajadzības, lai noteiktu vietējās kopienas attīstībai svarīgākās prioritātes un to risinājumu iespējas.


Forumu rīkošanas ideja aizsākās ar biedrības „Ritineitis” pieteikumu konkursam „No iedzīvotāju foruma līdz kopienu filantropijai”. Konkursa komisija vērtēja 10 organizāciju, kuras piedalījās konkursā, pieteikumus, apmeklēja organizācijas/apkaimes arī klātienē, tiekoties ar pieteicējiem, pašvaldību un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un izraudzījās četras apkaimes, kur šoruden notiks iedzīvotāju forumi. Balvu novads ir viena no izraudzītajām apkaimēm, kura tiks atbalstīta no „Borisa un Ināras Teterevu fonda”, kas ir konkursa rīkotāji, puses foruma sagatavošanai un norisei.

Iedzīvotāju foruma, kurā pulcējas vietējās kopienas iedzīvotāji, mērķis ir sabiedrības līdzdalības un sadarbības veicināšana starp dažādām sabiedrības grupām un sektoriem – pašvaldību, nevalstiskajām organizācijām un uzņēmējiem. Pēc iedzīvotāju foruma, gūstot pietiekamu iedzīvotāju atbalstu, bieži vien ir iespējams veidot jaunu – vietējās kopienas labdarības fondu forumā pausto ideju īstenošanai ilgtermiņā.

Balvu novadā pirmais forums notiks jau 9.oktobrī Bērzpils pagastā, 10.okotbrī – Tilžā, bet 11. un 16.oktobrī attiecīgi Briežuciema un Vīksnas pagastā. Noslēguma forums, kur tiek aicināti visi novada un apkaimes iedzīvotāji notiks 20.okotbrī Balvu pilsētā.

Informāciju apkopoja Lauma Raciborska,
Balvu novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64522830
www.balvi.lv