Gribi iemācīties adīt? Mēs Tevi gaidam!

Latvijā viens no populārākajiem rokdarbu veidiem ir adīšana. Jau kopš senām dienām katras sievietes pūrā bija desmitiem rakstainu cimdu un zeķu. 2011.gadā realizējot Rēzeknes domes atbalstīto Mazo kultūras projektu „Vēsturiskie cimdi un zeķes” atklājām, ka, izņemot tradicionālos cimdu un zeķu adīšanas veidus, pastāv daudz un dažādi veidi kā tiek veidoti adīti izstrādājumi – cimdi tiek adīti sākot no rokas pirkstu galiem, zeķes – no centra pēdas augšpusē, raksti tiek veidoti ne tikai tradicionāli adot dažādu krāsu dzijas, bet izmantojot pērlītes u.c. palīgmateriālus.


Dažādi tiek adīts, nevis ar tradicionālajām adāmadatām, bet vienkārši ar pirktiem, vienu koka vai kaula adatu, dēli ar tapiņām vai vienkārši grābekli utt.

Mūsdienu jaunatnes interese par tradicionālajiem rokdarbu veidiem mazinās, tiek meklētas jaunas un radošas idejas, lai šo interesi atjaunotu. Netradicionālā adīšana ir veids kā ieinteresēt un aizraut jaunāko paaudzi, gūt pieredzi adīšanas meistariem citu adīšanas veidu apgūšanai, kā arī parādīt interesentiem kādu daļu no pasaules pieredzes adīto izstrādājumu izgatavošanā.

Rēzeknes Dziesmu svētku biedrības realizējamā un Rēzeknes pilsētas Mazo kultūras projektu atbalstītā projekta “Netradicionālā adīšana” ietvaros, Tautas lietišķās mākslas studija „Dzīpariņš” rīko:,
Rēzeknes pilsētas kultūras namā radošās darbnīcas:
19.oktobrī 11.00 adīšana bez adatām (interesentiem bez pamatiemaņām adīšanā)
23.oktobrī 17.30 adīšana bez adatām (interesentiem bez pamatiemaņām adīšanā)
26.oktobr 11.00 adīšana bez adatām (vēlamas pamatiemaņas adīšanā vai tamborēšanā)
30.oktobrī 17.30 adīšana bez adatām (vēlamas pamatiemaņas adīšanā vai tamborēšanā)
2. novembrī 11.00 adīšana ar pērlītēm (jābūt pamatiemaņām adīšanā)
6.novembrī 17.30 adīšana ar pērlītēm (jābūt pamatiemaņām adīšanā).

Iepriekšejā pieteikšanās pa tel.nr. 25880259 vai 26351815. Laipni gaidīti!
Rēzeknes Dziesmu svētku biedrības priekšsēdētāja Rūta Leglere