Franču Axon Cable atklāj jaunu ražotni (Foto)

Daugavpilī, klātesot Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), Francijas vēstniecei Latvijā Šantālai Puarē, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājai Žannai Kulakovai (Attīstības partija), citiem lūgtajiem viesiem un sadarbības partneriem, franču uzņēmums SIA Axon Cable atklājis jaunu ražotni – jaunu plastmasas liešanas cehu.


Axon grupas prezidents Žozefs Puzo, uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka viņam kā uzņēmuma vadītājam nav lielāka prieka par jaunas ražotnes atklāšanu, kā arī atzīmēja: lai uzņēmums varētu veiksmīgi darboties, tam jābūt integrētam apkārtējā vidē.

Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzsvēra, ka jaunas ražotnes atklāšana pilsētai ir ļoti svarīgs notikums. Lai veicinātu pilsētas attīstību, Daugavpils dome par vienu no savām prioritātēm ir izvirzījusi uzņēmējdarbības attīstību. Lai sekmētu uzņēmējdarbības attīstību, pilsētā pēdējā laikā realizēti vairāki infrastruktūras attīstības projekti.
Francijas vēstniece Latvijā Šantāla Puarē uzsvēra, ka SIA Axon Cable jaunās ražotnes atklāšana Daugavpilī ir piemērs veiksmīgai sadarbībai starp Franciju un Latviju. Savukārt Francijas uzņēmēju investīcijas Latvijā parāda uzticību tās ekonomikai.
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, uzrunājot klātesošos, pateicās Axon Cable par uzticību Latvijai. «Uzņēmums ir Latvijā nu jau 12 gadus, tas ir dzīvojis līdzi mūsu valstij priekos un bēdās, piedzīvojis Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, kopā ar mums pārdzīvojis finanšu un ekonomisko krīzi, spējis izdzīvot, mobilizēties un arī paplašināties. Laika gaitā auguši gan saražotās produkcijas apjomi, gan radīto darbavietu skaits: no sākotnēji 20 strādājošajiem uzņēmums ir izaudzis līdz 400 darbiniekiem, kas ir iespaidīgs skaitlis privātajam darba devējam ne tikai reģionālā, bet arī nacionālā mērogā,» teica Dombrovskis.
Īpaši premjeru priecē tas, ka šīs darbavietas ir radītas Latgalē – reģionā ar augstāko bezdarba līmeni valstī.
«Es zinu, ka ir bijis brīdis, kad uzņēmums bijis tuvu slēgšanai un aiziešanai no Latvijas, tādēļ mēs patiesi novērtējam šo Axon Cable uzticību Latvijai un izsakām pateicību uzņēmuma vadībai kā Francijā, tā arī Latvijā par tā veiksmīgo darbību, kas devusi savu artavu valsts ātrai un sekmīgai izejai no krīzes,» teica Dombrovskis.
Pēc ražotnes svinīgās atklāšanas pasākuma dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar SIA Axon Cable ražoto produkciju un uzzināt par tās izmantošanas jomām, kā arī apskatīt fotoizstādi, kas veltīta jaunā plastmasas liešanas ceha tapšanas procesam.
Saistībā ar jaunā ceha atklāšanu uzņēmumā tika organizēta vietējo mākslinieku izstāde, kurā savus darbus izrādīja mākslinieki Ivo un Mairita Folkmaņi, Līga Čible, Ilona Sauša, Ineta Auzāne, kā arī vairāki citi jaunie mākslinieki.
SIA Axon Cable Latvijā darbojas jau 12.gadu un ir viens no lielākajiem eksportētājiem Latgales reģionā. Patlaban uzņēmumā ir nodarbināti vairāk nekā 400 strādnieki.
Uzņēmums specializējas augsto tehnoloģiju kabeļu savienojumu un savienotājelementu ražošanā, kā arī ir eksperts plastmasas liešanas un radiotraucējumu aizsardzības tehnoloģijās. Latvijā tiek veikta kabeļu un savienotājelementu montāža Eiropas tirgus vajadzībām, kurp tiek eksportēti vairāk nekā 80% visas saražotās produkcijas.
2011.gadā SIA Axon Cable spējusi saražot preces apmēram 20 miljonu eiro (14 miljonu latu) vērtībā, 99% no saražotā ir aizgājuši eksportam uz tādām valstīm kā Francija, Lielbritānija, ASV, Ķīna, Meksika.
Axon Cable klienti ir tādi tehnoloģiju giganti kā Airbus, Bosch, Alcatel, Motorola, Siemens. Uzņēmums ražo produkciju, kas tiek izmantota gan kosmiskajā industrijā un aviācijā, gan autobūvē un telekomunikāciju nozarē.
Tuvāko gadu laikā ir paredzēts īstenot vairākus jaunus projektus saistībā ar kabeļu savienojumiem elektroniskai ātrumu pārslēgšanas sistēmai velosipēdos, kā arī franču kājnieku individuālo militāro formu komplektiem, kas tiek dēvēti par «nākotnes karavīru komplektiem».

Lai aplūkotu fotoreportāžu, uzklikšķiniet uz bildes!

Foto LETA