Foto izstāde „Mani stāsti” un audio/video izstāde „Paralēlās ainavas”

Latgales Plānošanas reģions Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas atbalstītā projekta „Radošo industriju attīstība Latvijas – Lietuvas pierobežas reģionos”, Nr.: LLIII-194 („Development of joint strategy and cooperation network for promotion of creative industries”) ietvaros rīko foto izstādi „Mani stāsti” un audio un video izstādi „Paralēlās ainavas”.


Izstādē piedalās : Zemgales plānošanas reģions, Kurzemes plānošanas reģions, Latgales plānošanas reģions, Liepājas mākslas skola, Jelgavas dome , Kuldīgas novada pašvaldība, Rundāles novada pašvaldība, Ventspils pilsētas dome, Pļaviņu mākslas skola, Ozolnieku pašvaldība, Aizkraukles novada pašvaldība, Šauļu reģiona attīstības aģentūra, Klaipēdas
Universitāte, Rokiškis jauniešu centrs, Birstonas pašvaldība , Visaginas bērnu centrs.

Foto izstādes mērķis ir atklāt aktuālās tendences jauno fotomākslinieku pieejās un skatījumos, fotografējot pazīstamo un nepazīstamo, pētot ainavas, interjerus un cilvēkus, kā arī inscenējot pārsteidzošo un dokumentējot ikdienišķo. Izstādes ietvaros tiks atklāts jauno fotomākslinieku skatījums par skaisto viņu personīgajā ikdienā, radot vienotu stāstu par jauno un globalizēto pasauli.

Ar iestādes “Paralēlās ainavas” palīdzību tiks atklātas aktuālās tendences jauno video un audio mākslinieku pieejās un skatījumos, pētot ainavas, interjerus un cilvēkus, kā arī inscenējot pārsteidzošo un dokumentējot ikdienišķo.

Foto izstāde tiek atvērta Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3, Rēzeknē 18.01.2012 plkst. 15.00

Video izstāde tiek atvērta Daugavpils Universitātes Mākslas galerijā Saules ielā 1/3, Daugavpilī 20.01.2012 plkst. 15.00

Sīkāka informācija pa tālruni nr. 29217010.