Erasmus studentu diena Inženieru fakultātē

25. oktobrī tika organizēts pasākums Rēzeknes Augstskolas (RA) Inženieru fakultātes (IF) Erasmus studentiem, lai ārzemju studentus plašāk iepazīstinātu ar RA un IF darbību, studiju programmām, aktivitātēm ārpus lekcijām, Latgales krāšņākajām vietām, kultūru, kā arī atrastu draugus pašu studentu vidū.


25. oktobrī tika organizēts pasākums Rēzeknes Augstskolas (RA) Inženieru fakultātes (IF) Erasmus studentiem, lai ārzemju studentus plašāk iepazīstinātu ar RA un IF darbību, studiju programmām, aktivitātēm ārpus lekcijām, Latgales krāšņākajām vietām, kultūru, kā arī atrastu draugus pašu studentu vidū.

Ārzemju studenti pārstāvēja Lietuvu, Bulgāriju, Turciju un Armēniju. Mēs, latvieši, bijām: IF „Vides aizsardzība”, „Vides inženieris”, „Mehatronika” un „Programmēšanas inženieris” programmu pārstāvji, kā arī RA IF Vides tehnoloģiju pārneses kontaktpunkta (VTTP) koordinatore S. Augule, 1. un 2. kursa ģeogrāfi lektora I. Matisova pavadībā. Savukārt R. Deksne palīdzēja organizēt braucienu.

Vispirms tika apmeklēti Lūznavas pagasta kultūras objekti, kur devāmies dabas aizsardzības pārvaldes pavadībā. Apskatījām Lūznavas muižu, Lūznavas parku ar pasaulslaveno Sv. Madonnas pieminekli. Tālāk devāmies uz Mākoņkalnu. Kalna virsotnē studenti un pasniedzēji vēroja neatkārtojamu Rāznas ezera ainavu tam pieguļošiem rudens nokrāsā tērptiem brīnišķīgiem mežiem. Ir vērts atzīmēt, ka mums bija personīgais fotogrāfs – J. Grabovskis, kurš cītīgi pildīja savus pienākumus visas dienas garumā, līdzīgi kā mūsu tulks D. Kukulis.

Pēc jautrās kopīgās fotosesijas visi draudzīgi devāmies uz Kaunatas pagastu. Gide I. Broliša sagatavoja studentiem dažādas aktivitātes, kas bija saistītas ar Rāznas ezera izveidošanas vēsturi, pēc tam piedalījāmies kopīgā jautrā Latgales nacionālajā dejā.

Tālāk braucām uz Andrupenes sētas muzeju, kur tika sniegts ieskats Latgales kultūrā, kā arī ilgi gaidītās pusdienas latgaliešu gaumē. Andrupenes sētā varēja nopirkt arī īsto pašcepto maizi un sieru. Vēlāk studenti demonstrēja savas prezentācijas. Pirmā uzstājās RA IF 3. kursa studente no programmas „Vides inženieris” I. Dovgiallo, stāstot par Latviju. Viņas kursa biedrene M. Božko kopā ar studenti no maģistratūras J. Kuzminu rādīja slaidus par vides inženieru aktivitātēm, ekoloģiskajām ekspedīcijām, kurās katru gadu piedalās 1. kursa „videnieki”, lai nostiprinātu apgūtās praktiskās iemaņas un iemācītos strādāt lauka apstākļos. Pārskatu par IF programmu „Mehatronika” visiem klātesošiem rādīja studenti J. Grabovskis, V. Višņakovs un V. Dunkins, stāstot par jaunām tehnoloģijām un robotikas laboratoriju, kā arī nodemonstrēja sumo robotiņu.

Iepriecināja tas, ka IF Erasmus studenti cītīgi izpildīja uzdotos mājas darbiņus. Bulgārijas studenti Bogn Boev un Stefan Stanev prezentēja savu valsti un Gabrovo universitāti. Pēc viņiem uzstājās lietuviešu studenti V. Vaitavičiūtė, K. Davainis un V. Davainis. Students no Turcijas Kemal Zengin sadarbībā ar 2. kursa vēstures studiju programmas studentu V. Maksimovu apbūra visus, spēlējot turku melodijas un dziedot nacionālās dziesmas. Mūzikas pauzi turpināja bijusī IF Erasmus studente un tagadējā RA IF VTPP darbiniece A. Abrahamyan, sākumā izcili un ar lepnumu prezentējot savu valsti – Armēniju, bet noslēgumā dziedot un pat dejojot!