“Duo Solisti” koncertprogramma „Fantāzija”

BALVU MUIŽAS ZĀLĒ, kuras unikālo akustiku novērtējuši daudzi slaveni mūziķi un augustā jau trīspadsmito gadu notiks Balvu kamermūzikas festivāla koncerti, 25.jūlijā plkst. 18:00
“Duo Solisti” koncertprogramma „Fantāzija”.


„DUO SOLISTI” izveidojies 2010.gadā kā divu patstāvīgu solistu– flautistes Aivas Elsiņas un pianista Simone Pionieri– muzikālā sadarbība. Duets savās koncertprogrammās atskaņo ne tikai tradicionālo kamermūzikas repertuāru, bet iekļauj arī skaņdarbus dažādos mūzikas stilos. “Duo Solisti” muzikālā daudzveidība priecējusi klausītājus un guvusi panākumus vairākās Eiropas valstīs, tostarp Itālijā, Šveicē, Bulgārijā un Vācijā.

AIVA ELSIŅA- latviešu flautiste, kuras spēlē savijas dienvidu dedzīgums ar ziemeļu eleganci. Aivas flautas spēle ir kā mozaīka. Tajā apvienojušās vadošo Eiropas flautas skolu izcilākās īpašības– itāļu virtuozitāte un dziedājums, vācu precizitāte un franču skolas tembri un krāsas.
Savas muzikālās gaitas Aiva uzsākusi Gulbenē un turpinājusi Rīgā, kur 2007.gadā, apgūstot flautas spēli profesora Viļņa Strautiņa vadībā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvusi bakalaura grādu un 2009.gadā maģistra grādu „ar izcilību”. Turpmākā flautas spēles apmācība Aivu aizvedusi uz Itāliju, uz „Luca Marenzio” Brešas Mūzikas konservatoriju, kur mācījusies pie profesora Mauro Scappini.

SIMONE PIONIERI- dzimis 1979.gadā Milānā. Viņu jau no bērnības aizrāvusi mūzika visās tās daudzveidīgajās formās, tādēļ likumsakarīgi savā mūziķa karjerā Simone parādās dažādos ampluā– no solista un kamermūziķa līdz komponistam un džeza improvizatoram. Savu muzikālo daudzveidību Simone atklāj savos solo koncertos, kur līdzās klasiskajam repertuāram iekļauj arī slavenu melodiju aranžējumus un brīvas improvizācijas.
Simone Pionieri absolvējis Dž.Verdi Milānas Mūzikas konservatoriju (prof. Edda Ponti). Simone Pionieri apbalvots vairākos nacionālajos un starptautiskajos konkursos, no kuriem astoņos ieguvis pirmo vietu (1994.gadā Pianistu Konkursā Dženovā, 1995.gadā konkursā Varennā, 1996.gadā konkursā Salsomaggiore Terme, 1997. konkursā Olgiate Olona utt.) un trijos no tiem kļuvis par absolūto uzvarētāju.

Koncertprogrammā iekļautie skaņdarbi ir instrumentālās fantāzijas, kas rakstītas flautai no 18.gs sākuma- G.F.Telemans- līdz šodienai- S.Pionieri Fantāzija flautai un klavierēm, kā arī klavieru fantāzija “Mozartiana”, kur populāras Mocarta tēmas aranžētas dažādos klavierspēles stilos.

Programma “Fantāzija”:
G.F.Telemans Fantāzija Nr.7 Re mažorā
G.Forē Fantāzija Op.79
J.Gade Tango fantāzija
S.Pionieri „Fantasia Mozartiana” klavierēm
F.Borns Fantāzija par Ž.Bizē operas „Karmena” tēmām
S.Pionieri Lielā fantāzija flautai un klavierēm

IEEJAS MAKSA:
iegādājoties biļetes līdz 1.jūlijam: Ls 2,00, koncerta dienā: Ls 3,00
Biļešu iepriekšpārdošana Balvu Tālākizglītības centrā, Balvu muižā, Brīvības ielā 47, Tālrunis: 64507012, mob.: 26162614 (LMT)