Dricānu pagastā uzstādītas informatīvās zīmes

Jau otro gadu pēc kārtas Dricānu kultūras nams veiksmīgi piedalījās VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka” klientu kluba “Mēs paši” izsludinātajā projektu konkursā. Ja pagājušajā gadā projekta ietvaros izveidota nojume brīvdabas estrādei Dricānu birztaliņā, tad šoreiz finansiālo atbalstu saņēma kultūras nama iesniegtais projekts “Dricānu pagasta kultūrvēsturiskās pērles”, kā mērķis bija popularizēt Latgales kultūrvēsturisko mantojumu, piedāvājot kvalitatīvu tūrisma produktu Latgalē.


Projekta īstenošanas laikā tika uzstādīti četri informatīvie stendi latviešu un angļu valodās pie ievērojamākajiem Dricānu pagasta kultūrvēsturiskajiem objektiem: Piļcines Sv. Antona Romas katoļu baznīcas, Dricānu Sv. Sīmaņa un Sv. Jūdas Romas katoļu baznīcas, Piļcines kapsētas, kā arī piemiņas vietā visu okupāciju upuriem. Projekta kopējās izmaksas sastādīja nedaudz vairāk nekā 300 latus, no kā teju 254 latus sedza Hipotēku banka, bet atlikušie 50 lati bija pašvaldības līdzfinansējums.

Projekta rezultāti būs pieejami ne tikai pagasta un Rēzeknes novada iedzīvotājiem, bet, galvenokārt, Latgales tūristiem. Pagasta kultūrvēsturiskās vietas ar jaunajām zīmēm taps pievilcīgākas, izglītojošākas un interesantākas plašam tūristu lokam, savukārt palielinoties apmeklētāju plūsmai, gan Dricāni, gan visa Latgale kļūs arvien atpazīstamāka.

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz attēla!

Genovefa Jonāne,
Dricānu kultūras nama vadītāja