Divus gadus Viļakas novadā ir nostrādājis informācijas tehnoloģiju speciālists

Viļakas novada dome projekta Nr. 1DP/1.5.3.1.0/10/IPIA/VRAA/096/087 “Speciālistu piesaiste Viļakas novada pašvaldības kapacitātes stiprināšanai” īstenošanu uzsāka 2010.gada 1.novembrī. Veiksmīgi ir noslēgusies viena no projekta aktivitātēm – darba vietas izveidošana informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumu pārvaldības procesu konsultantam. Pateicoties Eiropas Sociālā fonda projektam, divus gadus Viļakas novada domē ir nostrādājis informācijas tehnoloģiju speciālists Rolands Kuzmins.


Projekts bija paredzējis segt speciālista atalgojumu pusslodzei, tā kā Viļakas novada domei un tās iestādēm IT speciālists bija ļoti nepieciešams, pašvaldība nolēma otru pusslodzi darbiniekam maksāt no pašvaldības budžeta.

Noslēdzoties projekta īstenošanai, Viļakas novada domes deputāti 2012.gada 28.novembra domes sēdē pieņēma lēmumu apstiprināt Viļakas novada domes datorspeciālista amata 1 vienību ar 01.11.2012. Projektā piesaistītais IT speciālists Rolands Kuzmins turpinās darbu pašvaldībā.

Viļakas novada domes izpilddirektore Zigrīda Vancāne, vērtējot īstenoto projektu, atzīst, ka tas ir bijis veiksmīgs. “Projektā piesaistītais datorspeciālists apkalpo, risina problēmas pašvaldības administrācijā un visās pašvaldības iestādēs. Esam apmierināti ar speciālista darbu un viņš turpinās darbu pašvaldībā arī pēc projekta īstenošanas. Esmu priecīga, ka vairāki Viļakas novada jaunieši no dažādām mācību iestādēm iziet praksi IT speciālista Rolandu Kuzmina vadībā. Piesaistot šo speciālistu, vairs nesaņemu informāciju no iestāžu vadītājiem, ka nestrādā datori. Pamazām, iestāžu budžeta ietvaros, tiek sakārtota, remontēta un nomainīta datortehnika. Patīkami, ka jauni cilvēki strādā novadā”, izvērtēja Z.Vancāne.

Datorspeciālists Rolands Kuzmins pastāstīja, ka aizvadītos divus gadus var sadalīt divās daļās. Pirmajā daļā notika Viļakas novada iestāžu IT infrastruktūras iepazīšanās posms, problēmu definēšana un attiecīgi svarīgāko, un lielāko problēmu novēršana. Otrā daļa bija IT infrastruktūras uzlabošana un modernizēšana. „Informācijas tehnoloģiju jomā šajos divos gados Viļakas novadā ir izdarīts daudz. Plānoju 2013.gadā turpināt strādāt tik pat labi un operatīvi apkalpot novada IT sistēmas. 2-3 gadu laikā sakārtot novada iestāžu licencēšanas jautājumu. Bet pats lielākais, ko es plānoju, ir izstrādāt visu Viļakas novada iestāžu IT tehnikas uzskaites informācijas sistēmu. Datubāzēs tiks uzglabāta informācija par ierīci, specifikāciju, licencēšanu, garantijas termiņu utt. Šo sistēmu ceru realizēt WEB vidē”, nākotnes uzdevumus atklāja R.Kuzmins.

Kontaktinformācija:
Projekta vadītāja: Vineta Zeltkalne
Viļakas novada dome, Attīstības plānošanas nodaļas galvenā speciāliste
Tālr. 64507216