Deju kolektīvu Jautrais sadancis aizritējis pozitīvā gaisotnē

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lendžu pagasta kultūras namā norisinājās deju kolektīvu koncertkarnevāls “Jautrais sadancis”, kurā piedalījās 16 kolektīvi no Rēzeknes un Viļānu novadiem un Rēzeknes pilsētas. Katrs kolektīvs dejoja divas pašu izvēlētas dejas. „Tie ir deju kolektīvu svētki, kas notiek nu jau vairāk nekā 20 gadus. Pasākumam ir sava garša, jo ideja par tā nepieciešamību pieder pašiem dejotājiem,” stāsta Rēzeknes novada Kultūras nodaļas vadītāja Ināra Pleikšne. „Tāpēc arī dalībnieku attieksme ir tik pozitīva – no viņiem staro dzīvesprieks, saliedētība un pacilātība.”


Koncerta laikā šīs emocijas nepalika nepamanītas, un skatītāji atzinīgi novērtēja viņu priekšnesumus. „Vēl tagad Lendžu iedzīvotāji nāk man klāt un saka, cik jauks un pacilājošs ir bijis koncerts. Vakar viena sieviete man atzinās, ka vēl joprojām domās dejojot,” stāsta Lendžu Kultūras nama vadītāja Ligita Meļko un atklāj, ka vecāka gadagājuma cilvēkiem visvairāk patikuši tieši vidējās paaudzes kolektīvi, kur vīri un sievas braši izdejoja deju rakstus. Savukārt Kultūras nodaļas vadītāja izsaka prieku, ka Rēzeknes novadā veidojas jauni kolektīvi – šogad sadancī pirmo reizi piedalījās jauniešu deju kolektīvs no Gaigalavas pagasta, kura vadītājas lomu ir uzņēmusies Silvija Bokta.
Vērtējot pasākuma nozīmi, I.Pleikšne norāda: „Starpposmā starp Dziesmu un deju svētkiem katru gadu Rēzeknes novada pašvaldības rīkotais sadancis uztur kolektīvu māksliniecisko līmeni, jo kolektīviem ir iemesls censties un parādīt savas spējas visaugstākajā līmenī. Tā ir arī laba skola jaunajiem dalībniekiem, lai, skatoties, kā gatavojas un pirms pasākuma mēģina citi kolektīvi, saprastu, ar kādu atbildību arī pašam jāstrādā.”
Par silto uzņemšanu un pasākuma profesionālu noorganizēšanu I.Pleikšne lielu „Paldies!” saka Lendžu pagasta pārvaldei un kultūras namam. Savukārt kolektīviem viņa novēl izturību ar tik pat lielu sparu nodejot līdz Dziesmu un deju svētkiem, kas notiks jau nākamgad! Gatavojoties šim pasākumam, 21.aprīlī paredzēta skate, kurā kolektīvu māksliniecisko līmeni dalībai svētkos vērtēs profesionāla žūrijas komisija.
Jāatzīmē, ka liels nopelns kolektīvu sagatavošanai Dziesmu un deju svētkiem, ir Ilmāra Dreļam, kurš ir Rēzeknes un Viļānu novadu un Rēzeknes pilsētas deju kolektīvu virsvadītājs, kā arī 2013.gada Dziesmu un deju svētku deju kolektīvu virsvadītājs deju lieluzvedumā „Tēvu laipa”. Viņš regulāri brauc pie kolektīviem un sniedz konsultācijas repertuāra deju uzstādīšanas procesā, un viņa ieguldījumu kolektīvu profesionalitātes celšanā ļoti novērtē visi kolektīvu vadītāji.

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!

Laura Ieviņa
Rēzeknes novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Laura.Ievina@rdc.lv
Tālr.: 64607198, 26531619