Daugavpilī tūristiem piedāvā apskatīt skrošu rūpnīcu

Turpmāk tūristiem Daugavpilī tiks piedāvāta iespēja apskatīt vietējo skrošu rūpnīcu, informēja Daugavpils novada tūrisma informācijas centrā.


Līdz ar jauno tūrisma piedāvājumu Daugavpils skrošu rūpnīca būs kļuvusi par vienīgo tūristiem atvērto munīcijas ražošanas rūpnīcu Baltijā, kurā atrodas Eiropā vecākais joprojām strādājošais skrošu liešanas tornis.
Rūpnīcas apmeklējuma gaitā tūristiem tiks piedāvāts apskatīt vēsturiskās svina liešanas iekārtas, ar kurām kausēts svins iegūst ideālas lodes piliena formu, krītot no 40 metru augstuma, kā arī medību munīcijas vēsturisko ekspozīciju.
Pēc ekskursijas interesentiem būs iespēja izmēģināt roku rūpnīcas šautuvē.
Ekskursijas ražošanas zonā nenotiks skrošu pasūtījumu izpildes laikā.
Pēdējā laikā tūrisma attīstībai Daugavpilī tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Šā gada maijā tika apstiprināta Daugavpils pilsētas tūrisma attīstības koncepcija.
Saskaņā ar šo koncepciju Daugavpilij ir jākļūst par pieprasītu un starptautiski atpazīstamu tūrisma galamērķi. Kā tūrisma galvenie resursi Daugavpilī tiek minēts tās vēsturiskais centrs, Daugavpils (Dinaburgas) Cietoksnis, Rotko centrs, Latgales zoodārzs, Baznīckalns, Daugava un pilsētas ezeri, bet tagad – arī Daugavpils skrošu rūpnīca.
Lai veicinātu tūrisma attīstību, Daugavpilī dažādās vietās ir uzstādītas pilsētas kartes, norādes uz tūrisma objektiem, 11 pilsētas vietās tiek tirgoti suvenīri ar Daugavpils simboliku, kuru ar katru dienu kļūst aizvien vairāk. Šajā procesā aktīvi ir iesaistījies muzejs, sporta iestādes, informācijas centrs cietoksnī un nacionālie kultūras centri. Savukārt kafejnīca Vita, kas atrodas Vienības nama telpās, piedāvājusi popularizēt Latgales virtuvi, katru piektdienu nosakot par latgaļu dienu, kad kafejnīcā var nobaudīt Latgalei raksturīgos ēdienus.

LETA