Daugavpili apmeklēs premjers Valdis Dombrovskis

eturtdien, 12. aprīlī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis dosies reģionālā vizītē uz Daugavpili, kur apmeklēs Daugavpils industriālajā zonā strādājošos uzņēmumus, piedalīsies Axon Cable jaunā plastmasas liešanas ceha atklāšanā, kā arī tiksies ar pašvaldības pārstāvjiem, vēsta Latvijas Republikas Ministru kabineta mājas lapa.


Premjers ar uzņēmējiem pārrunās aktuālos tematus – industriālo zonu attīstību Latgalē, atbalsta programmas industriālo uzņēmumu attīstībai, starptautisko ražojošo uzņēmumu piesaisti, kā arī nekustamā īpašuma nodokļu piemērošanas jautājumus. Tikšanās laikā ar pašvaldību pārstāvjiem svarīgākās tēmas būs Daugavpils industriālo teritoriju attīstība, infrastruktūras un aprīkojuma uzlabojumi, lai veicinātu uzņēmumu konkurētspējas paaugstināšanu, ražošanas iekārtu iegādi un tehnoloģiskā aprīkojuma modernizāciju.

Vizītes programmā plānota Industriālo zonu apskate. Ministru prezidents apmeklēs Daugavpils Ziemeļu rūpniecisko zonu, biznesa parku, uzņēmumus DMI Industrial un East Metal, kā arī vietu, kur iecerēts būvēt Latvijas Dzelzceļa (LDZ) ritošā sastāva – ratiņu un vagonu ražotni. Piedalīsies arī LDZ valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis.

Tam sekos tikšanās ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu un pašvaldības pārstāvjiem. Turpinājumā Axon Cable ražotnes apskate un plastmasas liešanas ceha atklāšana. Piedalīsies Francijas vēstniece Latvijā Šantāla Puarē, Axon grupas prezidents Žozefs Puzo un Axon Cable izpilddirektors Alēns Genons. Vizītes noslēguma daļā Daugavpils Latviešu biedrībā notiks Ministru prezidenta Pateicības raksta pasniegšana.

www.d-fakti.lv/lv/news/article/55767/

D-fakti.lv