Dabas koncertzāle Demenē veidos klusi skanošu operas izrādi

Biedrība “Dabas koncertzāle” sadarbībā ar Daugavpils novada domi un Demenes pagasta pārvaldi šī gada 30. jūnijā ikgadējo Dabas koncertzāli rīkos Daugavpils novadā Demenes pagastā. Un tā nav nejaušība, jo tieši šeit ir šī gada galvenā varoņa tālākā apmešanās vieta Ziemeļos.


Šī gada Dabas koncertzāles varonis ir sarkanvēdera ugunskrupis. “Šis mazais abinieks ir īsts brīnums, kurš 2 miljonu gadu laikā ir atrāpojis no Itālijas līdz Latvijas dienvidiem, kas krupītim ir tālākais ziemeļu punkts. Latvijā ir tikai 500 šīs sugas pārstāvju, un šis fakts jau vien sarkanvēdera ugunskrupi ieceļ īpaši aizsargājamo sugu sarakstā, ” ar šī gada varoni iepazīstina biologi Mihails un Aija Pupiņi.

Sarkanvēdera ugunskrupis (Bombina bombina) tulkojumā no latīņu valodas nozīmē klusi skanošs, kas ir ienesis jaunas korekcijas muzikālā materiāla izveidē. Tiek veidota klusi skanoša operas izrāde. Dabas koncertzāles mūziķu pamatsastāvs ir nemainīgs – Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis, Kaspars Tobis, Andris Sējāns, Valdis un Rūta Muktupāveli un Anrijs Grīnbergs. Skanējumu papildinās vijoļu kvarteta skaņas, ir domāts par akadēmiska kora piesaisti, būs īpašais jaunā varoņa instruments.

Koncerts Demenes pagastā, „Jaunvandās” sāksies ap plkst. 19.00, sākumā apmeklētājiem ļaujot iepazīties tuvāk ar šī gada pasākuma galveno varoni zinātniskajās un mākslinieciskajās darbnīcās. Atgādinām, ka uz šo pasākumu vēlams paņemt līdzi sedziņu sēdēšanai uz zemes un lukturīti atpakaļceļam uz auto stāvvietu vai telts vietu. Pasākums beigsies ap pusnakti, līdz ar muzikālās daļas beigām, tādēļ iesakām savlaicīgi padomāt arī par naktsmītnēm (vairāk informācijas – www.visitdaugavpils.lv).
Iegaumējiet, ka pasākums notiek pierobežā, tādēļ drošībai lūdzam paņemt līdzi pasi vai kādu citu personu apliecinošu dokumentu!
Pasākums, kā allaž, ir bezmaksas un par to pateicamies Latvijas vides aizsardzības fondam, A/S Latvijas Finieris, Dabas aizsardzības pārvalde, Daugavpils novada domei, Demenes pagasta pārvaldei, kā arī “Jaunvandu” saimniekiem un SIA Myrtillus!

Elza Timšāne
Daugavpils novada domes
Informācijas un sabiedrisko attiecību daļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
elza.timsane@dnd.lv
t. 65476738