Balvu Muižas koncertzālē XIII Kamermūzikas festivāls

Balvu muižā augusta pēdējā nedēļas nogalē tradicionāli notiek Balvu Kamermūzikas festivāls. Šī ir viena no skaistākajām tradīcijām pilsētā – brīnišķīga iespēja pilsētas iedzīvotājiem un viesiem baudīt „pasaules mūziku”.


Iepriekšējos divpadsmit gados kamermūzikas cienītājiem par prieku festivālā viesojušies gan izcili latviešu mūziķi, gan arī ārzemju viesi. Arī šogad divās dienās būs piedāvāti trīs koncerti un, cerams, ka katrs klausītājs atradīs muzikālo piepildījumu savai gaumei.

Sadarbības partneri festivāla organizēšanā jau ceturto gadu ir Liepājas Simfoniskais orķestris un tā mūziķi. Arī šogad Balvos skanēs aizraujošas koncertprogrammas labāko kameransambļu, gan arī Liepājas Simfoniskā orķestra un solistu izpildījumā.
Šim festivālam īpašu noskaņu piešķir gan izsmalcinātā mūzika un talantīgie mūziķi, gan skaistā un akustiskā koncertzāle, no kuras logiem paveras skats uz Balvu ezeru. Šajās dienās būs arī iespēja apmeklēt Balvu novada Muzeja izstāžu zāles, doties pastaigā pa Balvu muižu kopā ar pavadoņiem, doties izbraucienā pa Balvu ezeru un ieturēt vakariņas Balvu muižā.

Festivāla atklāšana Balvu muižā 25.augustā plkst. 14:00 ar izstādi„Festivāla 12 gadi”.
plkst. 15:00 koncerts “Tautas un dziesmas”,
plkst. 18.00 koncerts “Spožais koncerts”.
26.augustā plkst. 16.00 XIII kamermūzikas festivāla noslēguma koncerts.

Balvu Kultūras un atpūtas centrs
T.64521068, www.bavi.lv