Aktualitātes Ludzas novada pašvaldībā

Ludzas novada teritorijas plānojuma sabiedriskās apspriešanas sanāksme;
„Artava” veiksmīgi debitēja teātru festivālā Krievijā;
Seminārs par atbalstu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijai;
Pabalsts politiski represētām personām;
Rekonstruētā ielas posma atklāšana;
Īsi par pasākumiem tuvākās nedēļas laikā Ludzas novadā.


Ludzas novada teritorijas plānojuma sabiedriskās apspriešanas sanāksme
15. novembrī plkst. 16:00 Ludzas novada pašvaldības sēžu zāle, Raiņa ielā 16A, Ludzā, notiks Ludzas novada teritorijas plānojuma pilnveidotās redakcijas un Vides pārskata pilnveidotās redakcijas sabiedriskās apspriešanas sanāksme.
Rakstiskus priekšlikumus par Ludzas novada teritorijas plānojuma pilnveidoto redakciju var iesniegt līdz šā gada 20. novembrim Ludzas novada pašvaldībā: Raiņa iela 16, Ludza, Ludzas novads, LV-5701.
Ar Ludzas novada teritorijas plānojuma pilnveidoto redakciju un Vides pārskata pilnveidoto redakciju var iepazīties Ludzas novada pašvaldībā Raiņa ielā 16, Ludzā – 305. kabinetā.

„Artava” veiksmīgi debitēja teātru festivālā Krievijā
No 5. Līdz 10. novembrim Piemaskavā, Krievijā noritēja XVI Maskavas reģiona jaunatnes skatuves daiļrades festivāls „Театральная завалинка”. Savu dalību festivālā bija pieteikuši 46 teatrālie kolektīvi. No tiem tika atlasīti 14 kolektīvi no Maskavas un Ļeņingradas apgabala, kā arī Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra teātris „Artava”.
Festivāla konkursa programmā bija pasaku, slavenu lugu, romānu un pat filmu inscenējumi. Teātris „Artava” žūrijas un skatītāju vērtējumam stādīja priekšā Rodiona Belecka lugu „Fanatki”. Izrādes režisors – Stass Astaševs, lomās – Olga Maksimova, Karīna Kalniša, Violetta Ditļa, Solvita Kuzņecova, Svetlana Rimša, Stass Astaševs, skaņu operators – Viktors Vibornijs, gaismu operatore – Ivita Kalverša. Ludzāniešu sniegums tika novērtēts augstu: „Artava” kļuva par I pakāpes diplomandu (14 kolektīvu konkurencē – piektie labākie). Violetta Ditļa atzīta par labāko otrā plāna aktrisi par Veras Garaņinas lomu.
Festivāla laikā notika meistarklases, teātru kolektīviem bija jāveic dažādi muzikālie un radošie uzdevumi, jāspēlē mini-futbols, kas arī tika vērtēts. Notika arī divi konkursi: aktiermākslā un daiļlasīšanā. Tajos Ludzas novadu pārstāvēja Karīna Kalniša, Viktors Vibornijs, Olga Maksimova. Jauniešus atbalstīja un futbola čempionāta laikā „Artavas” vārtus sargāja Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra direktore Eleonora Obrumāne. Teātra „Artava” aktieri piedalījās pasākumos, gūstot lielāko punktu skaitu. Rezultātā Ludzas novada jauniešu teātris atveda uz Latviju arī XVI Maskavas reģiona jaunatnes skatuves daiļrades festivāla „Театральная завалинка” ceļojošo balvu.

Seminārs par atbalstu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijai
2012. gada 15. novembrī plkst. 16.00 Ludzas novada pašvaldības ēkā (Ludzā, Raiņa ielā 16) notiks seminārs par atbalstu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijai. Tajā tiek aicināti piedalīties daudzdzīvokļu māju renovācijas projektu īstenotāji, kā arī būvnieki, būvmateriālu ražotāji un tirgotāji, energoauditori un citi renovācijas procesā iesaistītie speciālisti.
Semināra „Atbalsts mājokļu siltināšanai” laikā klātesošie tiks informēti par Eiropas Reģionālā attīstības fonda aktivitātes „Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” nosacījumiem, aktuālajām izmaiņām un ieguvumiem, kā arī par biežāk pieļautajām kļūdām projektu sagatavošanā un ieviešanā. Būs arī informācija par būtiskākajām lietām, kas jāņem vērā projekta īstenošanas laikā no būvniecības darbu veikšanas aspekta.
Sīkāku informāciju par semināru varat saņemt, rakstot uz e-pastu inese.berzina@em.gov.lv vai zvanot pa tālr. 67013240.

Pabalsts politiski represētām personām
Ludzas novada administratīvajā teritorijā deklarētām politiski represētām personām un Nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem tiks izmaksāts vienreizējs pabalsts Ls 10 apmērā. Pabalstu var saņemt Ludzas novada pašvaldības un pagastu pārvalžu kasēs no 2012. gada14. novembra. līdz 16. novembrim, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Rekonstruētā ielas posma atklāšana
Pabeigti Latgales ielas posma no Krāslavas ielas līdz Stacijas ielai rekonstrukcijas darbi Ludzā
Valsts svētku priekšvakarā, 17. novembrī plkst. 15:00 notiks rekonstruētā ielas posma atklāšana. Svinīgā lentas pārgriešana notiks ielas sākumposmā – krustojumā ar Krāslavas ielu. Turpat sāksies arī autoparāde. Tajā tiek aicināti piedalīties neparastu un senu spēkratu īpašnieki, kā arī citi autobraucēji. Ielas atklāšanas pasākums noritēs Latgales un Skolas ielu krustojumā.
Latgales ielas posma rekonstrukcija, veikta Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta „Satiksmes infrastruktūras sakārtošana Ludzas pilsētas un apkārtējo teritoriju pieejamības veicināšanai” ietvaros.

Īsi par pasākumiem tuvākās nedēļas laikā Ludzas novadā:

16. novembrī Pildas pamatskolā notiks Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltīts svinīgs pasākums;
arī Nirzas Tautas namā būs Latvijas valsts dzimšanas dienai veltīts pasākums

17. novembrī plkst. 14:00 Isnaudas Tautas namā noritēs Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltīts pasākums „Tev, mana Latvija!”;
Plkst. 16:00 svinīgais pasākums „Tava un mana Latvija” sāksies Ludzas tautas namā;
Plkst. 20:00 svētku pasākums notiks arī Rundēnu Tautas namā .

18. novembrī plkst. 14:00 Pureņu pagasta Tautas namā notiks Latvijas Proklamēšanas gadadienas svinības;
arī pie Istras Tautas nama noritēs pasākums, veltīts mūsu valsts dzimšanas dienai

20. novembrī plkst. 19:30 Ludzas Tautas namā – cirks SHOW „Transformeris” no Ukrainas. Ieeja – 2 Ls.

23. novembrī Ludzas Tautas namā noritēs konkurss „Ludzas balss 2012”