83% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latgalei nepieciešams attīstības plāns

Valdības darba grupa izveidojusi īpašu plānu Latgales attīstības veicināšanai. Absolūtais vairākums – 83% – Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka šāds plāns ir nepieciešams, liecina pētījumu aģentūras TNS un telekompānijas LNT raidījuma 900 sekundes vektais pētījums.


50% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju norādīja, ka Latgalei attīstības plāns ir «noteikti nepieciešams», savukārt 33% – ka tas ir drīzāk nepieciešams.

Pretējās domās ir 10% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju – desmitā daļa aptaujāto norādījuši, ka šāds plāns Latgales attīstības veicnāšanai nav nepieciešams. 3% norādījuši, ka tas «noteikti nav nepieciešams», bet 7% – ka tas «drīzāk nav nepieciešams».

7% respondentu nebija konkrēta viedkļa šajā jautājumā.
Tāpat pētījumā atklājās, ka trešdaļa (34%) aptaujāto uzskata, ka šī plāna īstenošana tomēr neuzlabos Latgales ekonomisko un sociālo situāciju. 9% aptaujāto norādīja, ka plāns noteikti neuzlabos pašreizējo situāciju, bet 25%, – drīzāk situāciju neuzlabos.

Lielāka daļa (40%) aptaujāto ir optimistiskāki un uzskata, ka Latgales attīstības veicināšanas plāna īstenošana ievērojami uzlabos ekonomisko un sociālo situāciju Latgalē (7% – noteikti jā; 33% – drīzāk jā).

Ceturtajai daļai (26%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Gunta Kursiša, Dienas Bizness, db.lv

www.db.lv/citas-zinas/83-proc-latvijas-iedzivotaju-uzskata-ka-latgalei-nepieciesams-attistibas-plans-370173