Zirgi un suņi palīdzēs bērniem veselīgi atpūsties

Klāt vasara un sācies bērnu atpūtas nometņu laiks. Pavisam netradicionālu atpūtu, kas vienlaikus būs arī unikāla rehabilitācija, Eiroreģiona “Ezeru zeme” Latvijas birojs organizē 80 latviešu un lietuviešu bērniem no sociālā riska ģimenēm. Divu starptautisku nometņu laikā, kuras notiks no š.g. 6. līdz 17.jūnijam Silajāņos, Riebiņu novadā (Latvija) un Kaltinienkai (Lietuvā), bērni vecumā no 7-16.gadiem ar dažādu kopīgu nodarbību, konkursu un sacensību palīdzību attīstīs gan fizisko sagatavotību, gan atraisīs savas garīgās spējas un fantāziju. Ikdienu bērni zīmēs, veidos, dziedās un dejos, pētīs dabu, sportos, dosies nelielos pārgājienos, peldēs un rotaļāsies. Taču īpašas būs reitterapijas un kanisterapijas nodarbības, kuras tiks organizētas tā, lai katrs bērns individuāli saņemtu terapeitu – zirgu un suņu, sniegto siltumu, maigumu un mīlestību. Individuāli dzīvniekterapijas kursi arī stiprinās bērnu fizisko un psihoemocionālo stāvokli.


Nometnes dalībnieki sabrauks no tuvākām un tālākam Latvijas-Lietuvas pierobežas vietām – Ludzas, Kārsavas, Rēzeknes, Viļānu, Riebiņu, Preiļu, Aglonas, Krāslavas, Dagdas, Daugavpils un Ilūkstes novadiem, Rēzeknes pilsētas (LV), Anīkšču, Utenas, Ignalinas rajoniem un Visaginas pilsētas (LT).

Latvijā un kaimiņu Lietuvā pagaidām dzīvniekterapija ir maz attīstīta un reti tiek izmantota. Inovatīva pieeja bērnu nometņu organizēšanā demonstrēs to, kā dzīvniekterapiju plašāk pielietot bērnu rehabilitācijā un viņu integrācijai sabiedrībā.

Starptautiskās bērnu atpūtas nometnes tiek organizētas Latvijas-Lietuvas Programmas līdzfinansētā projekta „CURED BY ANIMALS” („Terapija ar dzīvnieku palīdzību”), kura aktivitātes paredz stiprināt 16 Latvijas-Lietuvas pierobežas pašvaldību sociālo vidi, uzlabot sociālo infrastruktūru, kā arī popularizēt un veicināt terapijas ar dzīvnieku palīdzību attīstību, ietvaros.

Informāciju sagatavoja:

Laila Vilmane,
projekta vadītāja,
Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas birojs