Viļakas novada mazpulcēnu darbu rudens skate kultūrvēstures muzejā „Vēršukalns”

Līdz ar kļavlapu dejām un vēju notīm, līdz ar miķeļziedu zilajām actiņām un pēdējiem dzērvju atvadu saucieniem, ir pienācis laiks mazpulcēnu darbu rudens skatei.


Viļakas novadā darbojas divi mazpulki – Rekavas vidusskolas mazpulks un 1018. Viduču pamatskolas mazpulks.
Šogad mazpulku darbu rudens skate notika kultūrvēstures muzejā „ Vēršukalns”. Pasākumu atklāja Aldis Pušpurs, kurš iepazīstināja ar muzeju un tā apkārtni.
Muzeja telpās tika cepta maize . Par to rūpējās Anna Strupka, kura stāstīja un rādīja kā top maizes klaipiņi. Mazpulcēni ar interesi klausījās un iesaistījās sarunā.
Kamēr maizīte krāsnī cepās, mazpulcēni devās prezentēt savus darbus. Mazpulcēnu prezentācijas klausījās mazpulcēni, kuri šogad ir sākuši darbu savā mazpulkā un žūrija, kura vērtēja, kā katrs dalībnieks uzstājās. Žūriju pārstāvēja: Devgasija Aleksandrova-cilvēks , kas visu dzīvi bija saistīts ar mazpulkiem un Medņevas Naturālistu staciju, Aldis Pušpurs, mazpulku skolotājas Ilze Saidāne, Māra Medne. Mazpulcēnu darbu rudens skatē šogad darbus aizstāvēja 11 mazpulcēni. Rekavas vidusskolas mazpulku pārstāvēja Elvijs Čeirāns, Lāsma Šolina, Guna Slišāne, Kristīne Ločmele, Feride Ločmele, Evija Mežale, Lāsma Spridzāne, Sanija Strumpe. 1018.Viduču mazpulku pārstāvēja Alise Rundzāne, Diāna Pužule, Elija Kļava, Karīna Duļbinska, Ketija Duļbinska, Laila Milakne.
Darbu tēmas bija dažādas un interesantas – gan par bitēm un medu, gan par Šķilbēnu pagastu, gan par tītariem un z/s „Lagūna”, ”Madaras” un „Burtnieki”, gan par cilvēka uzticamajiem draugiem – suņiem. Tika pētīts savas ģimenes ciltskoks un 1018. Viduču mazpulks. Pēc žūrijas izvērtējuma labākie darbi tika izvirzīti uz mazpulku Forumu Daugmalē Rīgā. Tie ir:
• 1018. Viduču pamatskolas mazpulka grupas darbs „Padomi no vecmāmiņas pūra lādes”, autori – Elija Kļava,Karīna Duļbinska, Ketija Duļbinska un Laila Milakne.
• Rekavas vidusskolas mazpulcēnu darbi: Elvijs Čeirāns z/s „ Lagūna”un Feride Ločmele „Manas dzimtas koks”.
Pēc darbu prezentācijas visi devāmies baudīt silto un garšīgo maizīti.
Liels paldies par atsaucību un sirsnīgu uzņemšanu sakām Aldim Pušpuram un Annai Strupkai!

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!

Inese Circene,
interešu izglītības metodiķe