VARAM aicina pašvaldību attīstības plānotājus piedalīties semināru – diskusiju ciklā par vietējās plānošanas nozīmi nozaru politiku īstenošanā

Šā gada maijā, jūnijā un jūlijā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM) dažādās Latvijas pilsētās organizēs semināru – diskusiju ciklu „Vietējās plānošanas nozīme nozaru politiku īstenošanā”, lai stiprinātu dialogu starp nozaru ministrijām un vietējām pašvaldībām. Tajā aicināti piedalīties vietējo pašvaldību vadītāji, izpilddirektori, attīstības plānotāji, nozaru eksperti un citi interesenti.


Semināros tiks skaidrota vietējā līmeņa teritorijas attīstības plānošanas dokumentu nozīme, kā arī sniegti metodiskie ieteikumi šo dokumentu izstrādei.

Tāpat nozaru ministrijas sniegs savu redzējumu par nozaru politiku prioritātēm, kas būtu jāņem vērā, izstrādājot un īstenojot pašvaldību attīstības programmas, kā arī par pašvaldību lomu to īstenošanā.

Kopumā plānoti deviņi semināri dažādās Latvijas pilsētās – Rīgā, Jēkabpilī un Saldū. Pirmais seminārs notiks 20.maijā Rīgā, un tajā piedalīsies VARAM, Satiksmes ministrijas, Latvijas Valsts radio un televīzijas centra un Zemkopības ministrijas pārstāvji. Dalība seminārā ir bez maksas.

Informācija par plānotajiem semināriem un reģistrāciju pieejama VARAM mājas lapā www.varam.gov.lv.

Papildu informācija – sazinoties ar VARAM Reģionālās attīstības plānošanas nodaļas vecāko eksperti Jevgēniju Butņicku pa tālruni 67770420, e-pastujevgenija.butnicka@varam.gov.lv.

Informāciju sagatavoja:

Linda Tilta
Sabiedrības informēšanas nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tālr.: 67026582
E-pasts: prese@varam.gov.lv
twitter.com/VARAM_Latvija