Šodien Daugavpils teātrī Samuila Maršaka pasakas „Kaķu nams” pirmizrāde

13.oktobrī plkst.11.00 Daugavpils teātra latviešu trupa aicina savus mazos skatītājus uz visiem pazīstamās un mīļās Samuila Maršaka pasakas „Kaķu nams” pirmizrādi.


Izrādes režisors Jurijs Losevs atzīstas, ka viņam ir liels gods iestudēt pasaku, kas visā pasaulē ir tik populāra un mīlēta ir jau 90 gadus. Pasakā caur dzīvnieku tēliem ir parādīta mūsu dzīve – atšķirība starp gaišo un jūtīgo bērna pasaules redzējumu un pieaugušo atsvešinātību un neiejūtību, tāpēc izrāde ir interesanta jebkura vecuma skatītājiem.
„Viss, kas notiks ar pasakas varoņiem izrādes laikā, noteikti saglabāsies arī bērnu sirsniņās, jo šīs lugas burvības noslēpums ir – tās brīnumainā labestība, un tas, ka labais arvien uzvar vienaldzību un cietsirdību”, uzsver J. Losevs. Arī pieaugušie varēs ne tikai atcerēties savas bērnības iemīļoto pasaku, bet arī šur tur paraudzīties uz sevi no malas.
Jāpiebilst, ka jau ilgus gadus „Kaķu nams”, ir bijis teātra krievu trupas repertuārā un to ar prieku skatījušies bērni visā Latvijā. Tagad iepazīties ar šīs lugas varoņiem aicināti arī mazie latviešu skatītāji – arī viņus gaida jauna un jauka tikšanās ar mazajiem Kaķēniem, viņu tanti Kaķeni un runci Vasīliju un viņu kaimiņiem – Cūku, Vistu, Gaili, Kazu un Āzi. „Kaķu namā” būs gan dziesmas un dejas, gan krāsaini tērpi un jautra mūzika.
Lomās: Maija Korkliša, Ivars Brakovskis, Inese Ivulāne – Mežale, Līga Korlaša, Viesturs Rencis, Māris Korsiets, Alda Krastiņa, Kristīne Veinšteina, Kristīna Baranovska, Milena Rožanska, Egils Viļumovs, Ritvars Gailums. Vizuālais noformējums – Egils Viļumovs; Muzikālais noformējums – Mihails Pučkovs; Gaismu mākslinieks – Guntars Jukšs; Horeogrāfija – Sofja Baitina. Izrādes garums- 55 min.
Bet jau novembrī „Kaķu nams” no Daugavpils dosies ciemos pie mazajiem skatītājiem citās Latvijas pilsētās, 3.novembrī to varēs noskatīties Dagdā, 10.novembrī Līvānos, bet 22. novembrī – Madonā.

Gaidām Daugavpils teātra izrādēs!

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Rencis

Papildus informācija:
Kristīne Veinšteina,
Daugavpils teātra izpilddirektore,
27043596