Šodien Daugavpils teātrī pasakas „Raganu piedzīvojumi” pirmizrāde


Šodien, 11.oktobrī plkst.11.00 Daugavpils teātra mazie skatītāji tiek aicināti uz Mihaila Mokijenko pasakas „Raganu piedzīvojumi” (Михаил Мокиенко „Бабки Ёжки”) pirmizrādi krievu valodā. Būs gan atkalredzēšanās ar pazīstamiem tēliem, gan pavisam jaunas un citādas iepazīšanās, noslēpumaini sola „Raganu piedzīvojumu” režisors Vladimirs Dupaks.


„Kādudien vecā ragana sasauc savas māsas uz sapulci, jo ir satraukusies par pavisam mūsdienīgu aktualitāti – ne pasakas vairs kāds lasa, ne jaunas raksta… visa pasakainā dzīve jūk un brūk,” atklāj „Ŗaganu piedzīvojumu” režisors V. Dupaks. Raganām un skatītājiem gan ilgi skumt nenākas, jo pasaku mežā drīz vien uzrodas arī brašais un drosmīgais kareivis Mokejs, turklāt, puisi apciemot nolemj viņa līgava. Un rodas pavisam jauna pasaka, kurā ir gan trīs raganas, gan nemirstīgais Kaščejs un arī vesela notikumu virkne, kurus nevar ne aprakstīt…

Lomās: Mihails Samodahovs, Karīna Sidina, Irina Kešiševa, Egils Viļumovs, Miroslavs Blakunovs, Karina Lučiņina vai Kristīna Baranovska. Komponists – Valdis Zilveris.
Bet pēc jau divām dienām – 13.oktobrī plkst.11.00 – vēl viena pirmizrāde, pie saviem skatītājiem dosies Samuila Maršaka pazīstamās pasaku lugas „Kaķu nams” iestudējums latviešu valodā.

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Rencis
Papildus informācija:
Kristīne Veinšteina,
27043596