„Skolotāj, cik jums ir superīgs koris!” teic Rīgas skolniece pēc Ilzeskalna Draugu kora jaunās programmas koncerta

„Sev, savai uzņēmībai, savai mājai un ģimenei, Latvijai un Latgalei par godu” – ar šādiem vārdiem noslēdzas Ilzeskalna Draugu kora jaunā programma „Pasaka kas pasaka”, kura sadarbībā ar horeogrāfu Ilmāru Dreļu un vokālo pedagoģi Zani Pavlovsku tapusi Valsts izglītības attīstības aģentūras izglītības inovāciju projekta ietvaros.


Projekts norisinājās astoņas nedēļas. Šajā laikā līdztekus ikdienas mēģinājumiem kora dalībniecēm notika deju, teātra un individuālās vokālās nodarbības. Jaunajā programmā skan latgaliešu tautasdziesmas un mūsu novadnieku Ilonas Rupaines, Guntras Kuzminas un Staņislava Broka tautas dziesmu apdares, kā arī latviešu komponistu oriģināldziesmas. „Bija arī pirmatskaņojums,” stāsta kora skolotāja un diriģente Solvita Pavlovska. „Jāņa Lūsēna Ja es būtu ir jau dziesma ar vēsturi, bet to speciāli Draugu korim aranžējis Māris Vitkus.”
Par jauno kora programmu un emocijām pēc pirmā koncerta stāsta S.Pavlovska:
„Pasakas sākums ir ļoti ierasts „Reiz sensenos laikos…”, bet tālāk ir patiess -gan sirsnīgs un mīļš, gan nopietns un arī smieklu pilns – stāsts par kori un tā dalībniecēm, par kora rašanos un svarīgākajiem notikumiem. Pirmais koncerts, kas vienlaikus bija arī projekta noslēgums, notika Rīgas 45.vidusskolā. Tas bija īstens pārbaudījums, jo piesaistīt un noturēt pusaudžu un jauniešu auditorijas uzmanību, kuri ikdienā apgūst roka un džeza mūziku, nebija viegli. Bet mums tas izdevās – zālē bija klusums, kāda meitene raudāja, bija aplausi un jauki vārdi, koncertam izskanot. Visvairāk mani, kora skolotāju, aizkustināja kāda aptuveni 12 – 13 gadus veca meitene, kura pienāca pēc koncerta teikdama: „Skolotāj, cik jums ir superīgs koris!” Labāku novērtējumu ieguldītajam darbam es nemaz nevarētu vēlēties. Tāpat nevarētu vēlēties jaukāku vakara noslēgumu par Latvijas Nacionālās operas apmeklējumu, kur baudījām Imanta Kalniņa operas Spēlēju, dancoju koncertuzvedumu.
Vēl tikai daži, bet patiesi paldies. Paldies par jaunajiem tērpiem „Inetas radošās darbnīcas” meitenēm. Paldies par atbalstu šajā projektā un citās aktivitātēs Rēzeknes novada domes priekšsēdētājam Monvīdam Švarcam. Vislielākais paldies kora draugiem Guntaram Skudram un Guntim Rasimam. Un, protams, Ilzeskalna pagasta pārvaldei, jo īpaši Genovefai Gailumai.
Lai mums nepietrūkst ideju labiem darbiem Latvijas nākotnei!”

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!

Informāciju sniedza
Kora skolotāja un diriģente
Solvita Pavlovska