„Satiksmes drošības infrastruktūras uzlabojumi Daugavpils ielā Dagdā”

23.12.2011. projekta „Satiksmes drošības infrastruktūras uzlabojumi Daugavpils ielā Dagdā” ietvaros tika atklāta gājēju ietve pa Daugavpils ielu no pilsētas sākumam līdz Alejas ielai.


Priekšsēdētāja 2. vietniece Sandra Viškure un SIA „Valmeks” valdes loceklis Valērijs Bluss svinīgi pārgrieza lenti un atklāja gājēju ietvi. Projekta realizācijas rezultātā tika ierīkota atdalīta no transportlīdzekļu plūsmas gājēju ietve un nodrošināts kvalitatīvs stacionārs ielu apgaismojums, kas būtiski uzlabo gājēju un velosipēdistu drošību, kā arī tiek nodrošināti labāki satiksmes apstākļi autobraucējiem. Gājēju ietve ir 1027 metrus gara un gar apmalēm ir barjeras 1,3 m augstumā.

_____________________________________________________________
Gājēji un velosipēdisti pastāvīgi izmanto šo ielu, jo tā savieno Dagdas pagastu ar novada centru, kur atrodas skola, pirssmkolas izglītības iestāde, darba vietas, veikali un citas iestādes. Tā kā šajā ceļa posmā iepriekš nebija ietves, tāpēc iedzīvotājiem bija daudz neērtību un radās pat dzīvībai bīstamas situācijas, it īpaši tas bija aktuāli gada tumšākajā laikā. Šajā ceļa posmā atrodas arī vairāki sabiedriskie un tūrisma apskates objekti.

Tehnisko projektu izstrādāja SIA „SKA projekts”, iepirkuma rezultātā darbus veica SIA „Valmeks”.