Sāksies remontdarbi Kuļņevas baznīcā

Šā gada 29. septembrī Rēzeknes novada Kuļņevas Sāpju Dievmātes pareizticīgo baznīcā tiks uzsākti vienkāršotie renovācijas darbi, kurus veiks SIA “AKVILONS Z”. Kopējās būvniecības izmaksas sastāda 75 466 latus. Līgumu ar uzņēmumu Kuļņevas draudzes priesteris Viktors Teplovs parakstīja pirmdien, 26.septembrī. Tas paredz, ka visi iecerētie darbi, tai skaitā jumta un kupola remonts, fasādes atjaunošanas darbi, iekštelpu sienu krāsojums, kapa vietu, altāra, durvju un logu restaurācija, kā arī apkārtnes labiekārtošanas darbi jāveic līdz nākamā gada 20. jūnijam, taču būvnieks pieļauj, ka tos varētu pabeigt arī ātrāk.


Atbalstot Valsts nozīmes kultūras pieminekļa saglabāšanu, pusi no baznīcas rekonstrukcijas un atjaunošanas darbu izmaksām apņēmusies segt Krievijas Federācijas vēstniecība Latvijā, piesaistot uzņēmēju atbalstu, bet pārējo daļu – Rēzeknes novada un pilsētas pašvaldības, kā arī Kuļņevas pareizticīgo draudze. Šādu sadarbību paredz jūnijā parakstītais nodomu protokols.

Darbus būvnieki sāks ar ēkas jumta sakārtošanu. Līdz gada beigām viņi apņēmušies demontēt veco un uzklāt jaunu jumta un kupola segumu. Ja darbi noritēs kā plānots un laika apstākļi būs labvēlīgi, iespējams, šogad SIA “AKVILONS Z” veiks arī fasādes atjaunošanas darbus, tajā skaitā akmens mūra sienu un kolonnu apmetuma atjaunošanu.

Laura Ieviņa
Rēzeknes novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Laura.Ievina@rdc.lv
Tālr.: 64607198, 26531619