Sabiedriskā transporta kustībai slēdz Atbrīvošanas aleju

Sakarā ar Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas darbiem šonedēļ sabiedriskā transporta kustībai tiek slēgts Atbrīvošanas alejas posms no Lubānas līdz Latgales ielai un sabiedriskā transporta kustība tiek novirzīta par Dārzu ielu, informē Rēzeknes pilsētas domes satiksmes organizācijas inženiere Tatjana Botušanska.


Pagaidu pieturu nepaliks mazāk, tās „dublēs” Atbrīvošanas alejā iepriekš izmantotās pieturas. Pēc nobraukšanas no viadukta no ziemeļu rajona puses pirmā pietura būs Dārzu ielā (pretī veikalam „Optika”), otrā – Dārzu ielā (jau esošā pietura kvartālā starp Lubānas un K. Valdemāra ielām), trešā – 3. vidusskolas rajonā, ceturtā – 2. vidusskolas un tirgus „Džetta” rajonā.

Mikroautobuss, kas kursē pa 16. maršrutu, nobraucot no viadukta un uzbraucot uz tā, apstāsies pie stacijas Rēzekne II, bet tālāk – pagriezienā uz Dārzu ielu pretī veikalam „Optika”, starp Lubānas un Krišjāņa Valdemāra ielām, pie poliklīnikas un 2. vidusskolas rajonā, bet tālāk – atbilstoši maršrutam. Jāpiebilst, ka mikroautobuss, kas kursē pa 16. maršrutu, kādu laiku neiebrauks Rīgas ielā pie Tehnisko palīglīdzekļu centra.

Autobuss, kas kursē pa 28. maršrutu, brauks pa N.Rancāna ielu uz Makarovku un pa K.Valdemāra ielu no Makarovkas. Tieši šim autobusam pie veikala „Mego” ierīkos pagaidu pieturu. Tālāk autobuss kursēs atbilstoši ierastajam maršrutam, vienīgi Atbrīvošanas alejas vietā tas brauks pa Dārzu ielu.

Ja satiksmes kustības pa apvedceļu laikā radīsies kaut kādas problēmas vai būtiskas novirzes no grafika, saraksts tiks koriģēts, bet par visām izmaiņām tiks paziņots pilsētas masu informācijas līdzekļos. Ņemot vērā to, ka domes sēdē tika pieņemts lēmums atļaut Pasažieru pārvadājumu konsultatīvajai padomei pieņemt lēmumus par izmaiņām sabiedriskā transporta grafikos un maršrutos, neapstiprinot tos domes komitejās, izmaiņu ieviešana un informēšana par tām notiks daudz operatīvāk.

Daudzi rēzeknieši un pilsētas viesi vēršas ar lūgumu, lai organizētu iespēju izmantot sabiedrisko transportu autoostas rajonā. Šobrīd šo jautājumu skata Konsultatīvā padome un drīzumā rēzekniešus informēs par izmaiņām.

Informāciju sagatavoja:

Janīna Dukule
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
64607688
jaunina.dukule@rezekne.lv