Rīgas ielas posmu rekonstrukciju veiks SIA „Krustpils”

Noslēdzies iepirkums par Līvānu pilsētas centrālās – Rīgas tranzīta ielas posmu sakārtošanu 2,449 km garumā. Rīgas ielas rekonstrukcijas darbi sāksies jau tuvāko mēnešu laikā un turpināsies divus gadus.


Iepirkums notika atklāta konkursa veidā un pieteikumus dalībai tajā bija iesnieguši 3 pretendenti: SIA „Krustpils”, apvienība SIA „Ķekavas PMK” un SIA „ARCO ceļu būve”, kā arī SIA „Saldus ceļinieks”. Pēc iepirkuma komisijas veiktā pretendentu pieteikumu izvērtējuma par konkursa uzvarētāju ar saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu atzīta SIA „Krustpils”. Būvuzņēmējs Rīgas ielas rekonstrukciju plāno realizēt 2 kalendāro gadu laikā, ņemot vērā būvniecības darbu sezonalitāti. Ielas posmu rekonstrukcija plānota šādā secībā:

  1. 2011. gadā rekonstrukcija notiks posmā no Robežu ielas līdz Dzirnavu ielai un daļēji tiks aptverts posms no Dzirnavu ielas līdz Dubnas upes tiltam;
  2. 2012. gadā tiks veikta atlikusī posma no Dzirnavu ielas līdz Dubnas upes tiltam rekonstrukcija un pilnībā plānots veikt arī posma no Zemgales ielas līdz degvielas uzpildes stacijai „Latvijas nafta” rekonstrukciju.

Rekonstrukcijas rezultātā tiks atjaunots asfalta segums atsevišķos ielas posmos un atjaunotas ietves. Arī tajos ielas posmos, kur ietves nebija vispār, tās tik izbūvētas no jauna. Ievērojami uzlabosies pilsētas kopējais izskats, jo Rīgas iela un ietves tiks aprīkotas ar norobežojošajām apmalēm, apzaļumotas. Ar šo projektu tiks turpināta arī veloceliņa izbūve visas pilsētas garumā. Padomāts arī par atbilstošiem drošības standartiem – gājēju pārejām, autobusu pieturvietām, apgaismojumu un satiksmes organizācijas līdzekļiem.

Visus būvdarbus 85% apjomā finansēs Eiropas Reģionālais attīstības fonds; 12% apjomā pašvaldība; 3% apjomā – valsts. Kopējās rekonstrukcijas darbu izmaksas divu gadu periodam ir ~1,3 miljoni latu.

Informāciju sagatavoja:

Ginta Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste
ginta.kraukle@livani.lv t. 65307270; 29492184