Rēzeknieši aktīvi piesakās dalībai Lielajā talkā

30. aprīlī visā Latvijā notiks Lielā talka un rēzeknieši jau diezgan aktīvi piesakās pilsētas sakopšanas pasākumiem. Pašvaldība ir noteikusi astoņas teritorijas, kuras jāsakārto. Turklāt rēzeknieši piedāvā sakārtot arī citas teritorijas, kuras atrodas uz brīvās vai pašvaldībai piederošās zemes.


Šogad Rēzeknes pilsētas domes darbinieki sakops teritoriju Rīgas ielā 22b (aiz garāžām Dzelzceļnieku ielā, netālu no gaļas kombināta). Kovšu ezera pludmali un Masļeņņiku kalnu tradicionāli kops partija „Vienota Rēzekne”. Plecu pie pleca ar viņiem teritoriju ap bijušo glābšanas staciju ezera krastā apņēmušies kopt buru kluba „Brīze” locekļi. Kovšu ezera krastu no otras puses (Ezeru ielas) sakārtos Zemessardzes 2. novada štābs. Par pilskalna un Rēzeknes upes krastu sakoptību no Ludzas ielas līdz tiltiņam pie „Autosala”, kā arī nogāzei pie SIA „Baltkrasts” šogad rūpēsies Rēzeknes Augstskola. Stādīto mežu sakops Rēzeknes Logopēdiskās internātpamatskolas skolēni un pedagogu kolektīvs. Savukārt mežaparku Vipingā kops Rēzeknes Valsts robežsardzes koledžas robežsargi.

Patīkami, ka uz aicinājumu padarīt pilsētu tīrāku atsaucās arī dažu ielu iedzīvotāji. Tādējādi Pļavu ielas iedzīvotāji saviem spēkiem kops brīvās valstij piederošās zemes gabalu Pļavu ielā 9. bet Vidus ielas iedzīvotāji jau piekto gadu pēc kārtas talko, lai sakārtotu upes krastu tilta Rancāna ielā rajonā.

Atgādināsim, ka līdz 27. aprīlim (ieskaitot) Lielās Talkas mājas lapā www.talkas.lv ir atvērta talkošanas vietu reģistrācija – sadaļa „Reģistrē savu talku!”. Savu talkas vietu var rīkot un reģistrēt gan pašvaldības un izglītības iestādes, gan organizācijas un uzņēmumi, kā arī ikviens brīvprātīgais entuziasts, kurš 30. aprīlī vēlas organizēt kolektīvu talku kādas noteiktas teritorijas sakopšanai. Reģistrējoties obligāti jānorāda attiecīgās talkas Atbildīgā persona, kura būs tiesīga saņemt bezmaksas atkritumu maisus saviem talciniekiem un afišas pie Lielās Talkas koordinatora attiecīgajā pašvaldībā.
Savukārt tie, kuri neorganizēs savu talkas vietu un nezina kādu konkrētu teritoriju, ko nepieciešams sakopt, 30. aprīlī varēs droši pievienoties talciniekiem, kas talkos jebkurā no reģistrētajām talkas vietām.

Lielās talkas koordinatore Rēzeknē ir domes Pilsētas saimniecības pārvaldes galvenā speciāliste komunālinženiere Nellija Sināte (tālrunis 64607622).

Informāciju sagatavoja:

Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
Marina Sokolova