Rēzeknes ziņas

Rēzeknes pašvaldības policija strādās pastiprinātā režīmā

Sākoties jaunajam mācību gadam un rūpējoties par bērnu drošību, Rēzeknes pašvaldības policija šonedēļ un septembra pirmās nedēļas strādās pastiprinātā režīmā. Īpašu uzmanību pašvaldības policisti pievērsīs tam, lai bērni varētu droši šķērsot ielu, mērojot ceļu uz skolu un mājām. Šogad mācības Rēzeknes pilsētas izglītības iestādēs uzsāks ap 300 pirmklasnieku.

Turpinās Zilupes ielas rekonstrukcija

Šonedēļ tiks uzsākti Zilupes ielas rekonstrukcijas darbi posmā no N.Rancāna ielas līdz Zilupes ielas 42. mājai. Šajā ielas posmā ir plānots uzsākt vecā asfaltbetona seguma demontāžu un tiks uzsākti darbi pie ūdens un kanalizācijas tīklu izbūves. Līdz ar to maršruta autobusi no Ludzas ielas puses tālāk kursēs pa Rēznas un Pļavu ielām un izbrauks Parku ielā. Atvērti paliks Parku un Zilupes ielu krustojumi. Pagaidu pietura tiks ierīkota Pļavu ielā. Maršruta autobusu kustības saraksts nemainīsies.

Atgādināsim, ka projekta „Zilupes ielas rekonstrukcija Rēzeknē” ietvaros ielas braucamā daļa tiks noklāta ar jaunu asfaltu, bet Zilupes, Ludzas, Liepu un Rēznas ielu un Stacijas un Zilupes ielu krustojumos tiks izbūvēti rotācijas apļi. Visas ielas garumā tiks nomainīts arī apgaismojums, ierīkota lietus ūdens kanalizācija. Ielā uzstādīs nepieciešamās ceļazīmes un apzīmējumus. Sabiedriskā transporta pieturvietās tiks izveidotas „kabatas” maršruta taksometru iebraukšanai, bet pašas pieturas tiks aprīkotas ar nojumēm, soliņiem un atkritumu urnām.

Projekta kopējais finansējums ir 2,6 miljoni lati, no kuriem 1,7 miljoni lati ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums, 119 tūkstoši lati – valsts budžeta dotācija un 800 tūkstoši lati – Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējums

Noslēgusies atkritumu šķirošanas veicināšanas kampaņa

Pirmdien, 29. augustā Latgales Reģionālās televīzijas tiešraidē Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs izlozēja pēdējos divus atkritumu šķirošanas veicināšanas kampaņas „Šķiro pa tīro!” dalībniekus, kā arī galvenās balvas ieguvēju.

Akcijas pēdējā izlozē no a/s „Latvijas Zaļais punkts” par lietderīgo darbu 6 mēnešu abonementu vienam no desmit „Dienas žurnāli” izdevumiem pēc izvēles ieguva Andris Odumāns un Jevģenija Borisova. Andrim šī tiešām bija veiksmīga diena, jo viņš laimēja arī akcijas galveno balvu – veikala RIMI dāvanu karti 200 Ls vērtībā.

Atgādināsim, ka atkritumu šķirošanas veicināšanas kampaņas „Šķiro pa tīro!” ietvaros iedzīvotāji visas vasaras garumā piedalījās divās akcijās – „Šķiro PET pudeles un laimē!” un „Nekrāj krāmus un laimē!”.

Nodaļas vadītāja D.Zirniņa

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Diāna Zirniņa 64607616
diana.zirnina@rezekne.lv