Rēzeknes novadā uzstādīta jauna Tele2 3G bāzes stacija

Rēzeknes novada Maltas pagastā darbu sākusi jauna Tele2 trešās paaudzes jeb 3G bāzes stacija. Tās uzstādīšana ir būtiska, jo nodrošina ne tikai augstvērtīgu sakaru kvalitāti, bet arī ātrgaitas mobilā interneta iespējas Tele2 tīklā visā apdzīvotajā teritorijā. Šī gada pirmajos mēnešos Tele2 jau uzcēla divas jaunas 3G bāzes stacijas Rēzeknē un Rēzeknes novada Dricēnu pagastā. Kopumā Rēzeknes novadā šobrīd ir jau 16 Tele2 bāzes stacijas.


“Tele2 mērķis ir nodrošināt 3G tīkla pārklājumu visā Latvijas teritorijā, tāpēc uzceļam vidēji trīs jaunas bāzes stacijas nedēļā. Pašlaik Tele2 ātrgaitas mobilais internets ir pieejams ne tikai lielākajās, bet arī reģionālajās pilsētās. Šī gada laikā plānojam palielināt mobilā interneta kapacitāti pilsētās un nodrošināt 3G tīklu mazākās pilsētās un ciemos, kā arī laukos. Datu patēriņa apjomi jaunajās bāzes stacijās ievērojami pieaug, kas liecina par augsto pieprasījumu pēc ātrgaitas mobilā interneta,” saka Ervīns Kampāns, Tele2 tehniskais direktors.

Lielākajā daļā uzstādīto 3G bāzes staciju izmantota jaunākā tehnoloģija – attālinātais radio bloks. Tele2 mērķis ir izveidot efektīvāko un modernāko 3G tīklu Latvijā, un šāds risinājums ļauj palielināt bāzes stacijas pārklājuma zonu, ātrāk to izbūvēt un palaist, kā arī ievērojami samazināt izmaksas.

Ātrgaitas mobilo internetu var lietot kā bezvadu interneta pieslēgumu portatīvajam vai galda datoram un mobilajā tālrunī – Tele2 tīklā 90% tālruņu ir ar interneta pārlūkošanas iespējām. Nodrošinot klientiem izdevīgākos piedāvājumus tirgū, Tele2 ir izveidojis jaunu unikālu tarifu plānu Smart. Tā ietvaros par nelielu abonēšanas maksu var iegūt savā īpašumā augstākās klases viedtālruni un izmantot visus nepieciešamos mobilo sakaru pakalpojumus, tajā skaitā mobilo internetu. Tele2 paredz, ka mobilo sakaru nozarē operatori konkurēs ar šādiem tā sauktajiem “viss-vienā” piedāvājumiem.

Trešās paaudzes jeb 3G mobilo sakaru tehnoloģija nodrošina ātrākas un plašākas datu pārraides iespējas, kā arī augstāku datu pārraides kvalitāti, salīdzinot ar GSM. Tele2 pakāpeniski ievieš visā 3G tīklā datu lejupielādes ātrumu līdz 21 megabitam sekundē (Mbps) un līdz 5,76 Mbps augšupielādē.

Lai pārliecinātos par Tele2 mobilā interneta iespējām, ikviens var pieteikties piecu dienu bezmaksas izmēģinājumam, par brīvu saņemot testa modemu ar kurjerpiegādi visā Latvijas teritorijā. Plašāka informācija par Tele2 mobilā interneta pieslēgumu veidiem ir pieejama Tele2 interneta veikalā, mājas lapā vai tuvākajā klientu apkalpošanas centrā.

Tele2 ir runas pārraides kvalitātes līderis, kura pakalpojumus izmanto katrs otrais Latvijas iedzīvotājs. Līdz šim Tele2 kopējās investīcijas mobilo sakaru kvalitātes pilnveidošanā sasniedz 154 miljonus latu. Tele2 tīkls ir pieejams 99,6% iedzīvotāju.

Kontaktinformācija:
Egita Māliņa
Tele2 sabiedrisko attiecību konsultante
Hill and Knowlton Latvia projektu direktore
+371 26494030, egita.malina@hillandknowlton.com

Par Tele2

Tele2 filozofija ir piedāvāt augstu kvalitāti par labāko cenu. Uzņēmums piedāvā pēcapmaksas un priekšapmaksas mobilo sakaru pakalpojumus ar zīmoliem Tele2 un Zelta Zivtiņa. Juridiskām personām Tele2 nodrošina individuālu pieeju un piemērotākos mobilo sakaru risinājumus. Tele2 pirmais Latvijā ieviesa trešās paaudzes mobilo sakaru pakalpojumus, tostarp video zvanu un ātrāku datu pārraidi.

Tele2 klientiem ir pieejams ātrs 3G tīkls un mobilais internets Latvijā – ar lejupielādes ātrumu (HSDPA) līdz 21 Mbps un datu augšupielādes ātrumu (HSUPA) līdz 5,76 Mbps. Tele2 jau trešo gadu pēc kārtas ir runas pārraides kvalitātes līderis, liecina ikgadējais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) elektronisko sakaru pakalpojumu kvalitātes pārskats. Savukārt kampaņā Laba Servisa Mēnesis Tele2 kļuva par klientu uzslavētāko uzņēmumu starp lielākajiem sakaru pakalpojumu sniedzējiem. Saskaņā ar Profiles International 2010.gada pētījumu Tele2 Latvijas un Lietuvas uzņēmumi ieņem pirmās divas vietas Baltijā kā produktīvākie uzņēmumi IT & telekomunikāciju nozarē. Tele2 pakalpojumi ir pieejami klientu apkalpošanas centros visā Latvijā, kā arī pirmajā telekomunikāciju interneta veikalā www.tele2.lv ar bezmaksas piegādi visā Latvijā.

SIA Tele2 ir Tele2 AB grupas uzņēmums. Tele2 nodrošina mobilos sakarus, datu pārraidi, fiksētos telekomunikāciju un interneta pakalpojumus vairāk nekā 30,1 miljoniem klientu 11 valstīs. Latvijā Tele2 pakalpojumus lieto vairāk nekā miljons klientu.