Rēzeknes novada iedzīvotāja kļuvusi par trīnīšu māmiņu

Vakar vakarā īsi pēc plkst.19.00 Jēkabpils reģionālajā slimnīcā Dricānu vidusskolas skolotāja kļuvusi par trīnīšu māmiņu.


Rēzeknes novada pašvaldība sveic jauno ģimeni Lilitu un Zigurdu Brenčus ar trīs meitu piedzimšanu. „Mēs priecājamies par katru bērniņu, bet šis ir trīskāršs prieks!” teic Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs un jaundzimušajiem vēl stipru veselību, bet vecākiem – izturību un pacietību bērniņu audzināšanā.

Jāatzīmē, ka valdība ģimenēm, kurās piedzimst trīnīši, piešķir vienreizēju pabalstu 6000 latu apmērā. Arī Rēzeknes novada Sociālo jautājumu komisijas sēdē domes deputāti izskatīs jautājumu par Rēzeknes novada pašvaldības finansiālo atbalstu jaunajai ģimenei trīnīšu aprūpei.

Latgales plānošanas reģions pievienojas sveicēju pulkam!

Rēzeknes novada pašvaldība trīnīšu vecākiem piešķirs 3000 latu lietu pabalstu.

Rēzeknes novada pašvaldības Sociālo jautājumu komisija 6.oktobrī jaundzimušo trīnīšu vecākiem nolēma piešķirt vienreizēju pabalstu meitu aprūpei 3000 latu apmērā. Jau ziņots, ka Rēzeknes novada Dricānu pagasta iedzīvotāji Lilita un Zigurds Brenči par trīs meitu vecākiem kļuva 27.septembrī. Dzemdības notika Jēkabpils reģionālajā slimnīcā. Šobrīd visu triju meitenīšu stāvoklis esot stabils un viņas jūtas labi, bet pagaidām vēl kopā ar māmiņu atrodas slimnīcā, jo mazulītēm nepieciešama speciāla aprūpe.
Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs stāsta, ka jauno ģimeni plāno apciemot oktobra vidū, kad to darīs arī Labklājības ministrijas pārstāvji.
Jāatzīmē, ka pašvaldība paredzējusi veikt grozījumus saistošajos noteikumos par materiālās palīdzības veidiem, tos papildinot ar vienreizēja pabalsta apmēru tām ģimenēm, kurās piedzimst trīnīši un arī dvīnīši.

Laura Ieviņa
Rēzeknes novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Laura.Ievina@rdc.lv
Tālr.: 64607198, 26531619