Rēzeknes īsziņas

Rēzeknes bērnudārzos un baseinā uzstādīs saules kolektorus

Pirmdien, 19. septembrī Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs Vides investīciju fondā Rīgā parakstījis līgumu par vakuuma saules kolektoru uzstādīšanu pirmskolas izglītības iestādēs „Zvaniņš”, „Vinnijs Pūks” un „Rūķītis” un Bērnu un jauniešu sporta skolas peldbaseinā.

Saules kolektorus plānots izmantot karstā ūdens sagatavošanai, kas būtiski ietekmēs šo iestāžu komunālos maksājumus. Tā vasarā tie pilnībā varētu nodrošināt karstā ūdens sagatavošanu, bet ziemā būs nepieciešams papildus izmantot arī ierastos energoresursus.

Projekta kopējais apjoms ir 146 tūkstoši lati, no tiek lielākā daļa – 100 tūkstoši ir Klimata pārmaiņu instrumenta finansējums, bet atlikušie 46 tūkstoši – Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējums. Projektu paredzēts sākt īstenot no šā gada novembra līdz 2012. gada jūlijam.

Rēzeknē būvē jaunu tirdzniecības centru

Rēzeknē Atbrīvošanas alejā 141A norit aktīvi tirdzniecības centra „Maxima XX” būvdarbi. Rēzeknes pilsētas domes Būvvaldes rīcībā esošā informācija liecina, ka jaunais tirdzniecības centrs darbu varētu sākt šā gada decembrī, ap Ziemassvētkiem.

Kopējā centra platība būs 4568,4 kvadrātmetri ar tirdzniecības zāli un nomas telpām kafejnīcai, apģērbu veikaliem, kioskiem un citiem nomniekiem pirmajā stāvā, veikala administrācijas biroja telpām – otrajā stāvā. Kopējā zemes platība ir 13 350 kvadrātmetri, un tajā ietilps arī stāvvieta aptuveni 130 automašīnām.

Miķeļdienas gadatirgus Rēzeknē

Svētdien, 25. septembrī no plkst. 10.00 līdz 15.00 rēzeknieši un pilsētas viesi aicināti aktīvi tirgoties Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā tradicionālajā Miķeļa tirgū.

Plkst. 11.00 sāksies Miķeļa dienas koncerts, kurā piedalīsies deju kolektīvi „Dziguči”, „Vadži”, „Dziga” un „Zelta atvasara”, folkloras kopa „Rūta”, kapela „Dziga”, pūšaminstrumentu orķestris „Rēzekne”, jauniešu etnodienu dalībnieki „Rudzi” un „Miglas asni” no Rīgas, J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas etnomuzikologi, „Medainis” no Saldus, „Vīteri” no Rēzeknes un jauniešu deju grupas no Armēnijas, Rumānijas un Turcijas. Plkst. 13.00 muzicēs grupa „Galaktika”. Ieeja pasākumā: 50 santīmi, bērniem un pensionāriem – bez maksas.

Nodaļas vadītāja D.Zirniņa

Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
Sanita Aizupiete 64607675
sanita.aizupiete@rezekne.lv