Rēzeknē, Valsts robežsardzes koledžā, notika Nacionālo bruņoto spēku un Valsts robežsardzes amatpersonu apmācības

Valsts robežsardzes koledžā (VRK), laika posmā no š.g. 07. līdz 11.novembrim, notika Nacionālo bruņoto spēku un Valsts robežsardzes amatpersonu apmācības dokumentu tehniskās izpētes jomā, kurus vadīja vadošie speciālisti dokumentu izpētes jomā VRK Robežsardzes un imigrācijas dienestu priekšmetu katedras lektors pulkvežleitnants Alens Indriksons un asistente Inta Pokule.


Sekmīgi pabeidzot apmācību kursu, amatpersonas saņēma apliecības par 1.līmeņa dokumentu izpētes speciālista kvalifikāciju. Apmācības notika saskaņā ar 2008.gada 8.aprīļī noslēgto Starpresoru vienošanos starp Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts robežsardzi. Nodarbību laikā karavīri un robežsargi iepazinās ar dokumentu izstrādes standartiem, aizsardzības elementiem un praktiski strādāja pie viltoto dokumentu izpētes.
Pabeidzot kursu, tika sekmīgi nokārtota ieskaite, kuras laikā 15 amatpersonas aprakstīja LR ceļošanas dokumentus un atklāja dokumentu viltojumus.

Informāciju sagatavoja:
Inta Pokule, VRK Robežsardzes un imigrācijas dienestu priekšmetu katedras asistente, tālrunis 64603695, e-pasts: inta.pokule@rs.gov.lv
FOTO: Artis Vītols, VRK