Rēzeknē tikās Latvijas, Lietuvas un Polijas robežsargu mācību iestāžu pārstāvji

Š.g. 11.-13.oktobrī Valsts robežsardzes koledžu (VRK), Rēzekne, apmeklēja Polijas Republikas Robežsardzes mācību centra (Kentšina) pārstāvji – Ārzemnieku lietu katedras Robežsardzes procedūru nodaļas pasniedzējs Marek Pomagiel, Didaktikas nodaļas tulks Monika Hura, kā arī Lietuvas Republikas IeM Valsts robežsardzes Robežsargu skolas (Medininkai) Profesionālās darbības nodaļas robežpārbaužu vecākais speciālists Andrius Čiapas, lai piedalītos VRK organizētajā seminārā un vadītu nodarbības.


Rēzeknē ārzemju viesus sagaidīja VRK Robežsardzes un imigrācijas dienestu priekšmetu katedras (RIDPK) docents pulkvežleitnants Artūrs Gaveika un VRK RIDPK asistents virsleitnants Juris Madžuls.
Tikšanās pirmajā dienā Valsts robežsardzes koledžas konferenču zālē notika seminārs „Robežpārbaužu organizēšana robežšķērsošanas vietās uz autoceļiem”. Otrajā dienā VRK mācību auditorijās Valsts robežsardzes koledžas amatpersonas kopā ar kolēģiem no Polijas un Lietuvas, izmantojot seminārā kopīgi sagatavotos mācību materiālus, vadīja VRK kadetiem nodarbības par robežpārbaudēm autoceļu robežšķērsošanas vietās. Pēc semināra un nodarbībām konferenču zālē pasniedzēji apkopoja darba rezultātus, analizēja mācību programmas, salīdzināja to mērķus, uzdevumus, saturu, pielietojamās metodes apmācību laikā. Vizītes noslēgumā, dienas pirmajā pusē, Latvijas, Polijas un Lietuvas delegācijas kopā ar Valsts robežsardzes koledžas direktoru pulkvedi Arvīdu Liepiņu apsprieda priekšlikumus turpmākai sadarbībai.
Iepriekš minētie pasākumi tika organizēti, pamatojoties uz Latvijas, Lietuvas un Polijas robežsargu mācību iestāžu sadarbības plāniem 2011.gadam, ar mērķi stiprināt un attīstīt sadarbību robežsargu profesionālajā izglītībā.

____________________________________________________

Informāciju sagatavoja: Žanna Kalvāne,
Valsts robežsardzes koledžas direktora palīdze, tālrunis 64603680, e-pasts zanna.kalvane@rs.gov.lv
FOTO: Artis Vītols, VRK