Rēzeknē notiks diskusija „Kādi Latvijai ir austrumu kaimiņi?”

22.novembrī, plkst. 16:00 Rēzeknē notiks diskusija par tematu „Kādi Latvijai ir austrumu kaimiņi?”. Diskusijā no dažādiem skatu punktiem tiks analizētas Latvijas attiecības ar austrumu kaimiņiem – Krieviju un Baltkrieviju. Kā eksperti diskusijā piedalīsies Sergejs Dolgopolovs un Veiko Spolītis.


Diskusijas mērķis ir kopīgi aktualizēt sabiedrībai nozīmīgus jautājumus, izprast tos un viest jaunas idejas labākai Latvijai Eiropā. Tēma „Kādi Latvijai ir austrumu kaimiņi?” sniedz iespēju ielūkoties Latvijas un tās austrumu kaimiņu tagadējās attiecībās un spriest par to, kādai jābūt Latvijas ārpolitikai nākotnē. Diskusiju vadīs filozofs, Latvijas Universitātes prof. Dr. Phil. Igors Šuvajevs, savā viedoklī un zināšanās dalīsies Saeimas deputāts Sergejs Dolgopolovs (Saskaņas Centrs) un Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis.

Latvijas Universitātes prof. Dr. phil. Igors Šuvajevs: „Latvijas attiecības ar Krieviju un Baltkrieviju ir atšķirīgas un ne vienmēr tās ir traktējamas viennozīmīgi, tomēr skaidrs, ka šādi austrumu kaimiņi pastāv un zināšanas par šiem kaimiņiem ir visnotaļ savdabīgas. Līdz ar to, ka Latvijā nav oficiālu institūciju, kuras strādātu pie šo kaimiņu padziļinātākas izpētes, sabiedrībā pastāv visai dīvaini pārspriedumi un aizspriedumi. Vēlos uzsvērt, ka jautājums par Latvijas austrumu kaimiņiem ir arī jautājums pašiem par sevi.”

Diskusija notiks 2011. gada 22.novembrī, plkst. 16:00, Rēzeknes universitātē, 2.stāvā 200.telpā, Atbrīvošanas alejā 90, Rēzeknē. Ieeja – brīva!

Aicinām piedalīties sarunā un izmantot iespēju tikties neformālā gaisotnē, dalīties domās par Latviju Eiropas Savienībā, diskutēt, bagātināt sevi un citus, veidot augsni vērtīgām idejām un paraudzīties uz Eiropas Savienību no cita skatu punkta!

Lūdzam apstiprināt savu dalību diskusijā, atbildi nosūtot uz e-pastu: janis.sutins@chamber.lv vai zvanot pa tālruni 64622695.

Uzziņai:
„Eirodzīve – kāpēc?” ir EK pārstāvniecības Latvijā ierosināts diskusiju cikls – neformālas sarunas pie kafijas galda par sabiedrībai būtiskām un aktuālām tēmām, kas saistītas ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā.
Diskusiju ciklu vada filosofs, Latvijas Universitātes prof. Dr. phil. Igors Šuvajevs. Sarunās piedalās Latvijā pazīstami cilvēki – viedokļu līderi: eksperti, zinātnieki un politiķi. Sarunu mērķis ir mudināt paraudzīties uz mūsdienu sabiedrību, tās vērtībām un runāt par cilvēku izjūtām Latvijā un Eiropā.
Vairāk par diskusijām lasiet www.esmaja.lv vai uzziniet sekojot www.twitter.com/eiropa.

Informāciju sagatavoja:
EK pārstāvniecības Latvijā
diskusiju cikla „Eirodzīve – kāpēc?”
Latvijas reģionos sabiedrisko attiecību konsultants
Mārtiņš Pozņaks
tālr. 27718597
martins@repute.lv