Rēzeknē aktīvi interesējas par uzņēmējdarbības uzsākšanu

3. novembrī Rēzeknes domes zālē notika bezmaksas seminārs „ES atbalsts uzņēmējdarbībai un ekonomiskās izaugsmes veicināšanai”. Seminārā piedalījās 44 dalībnieki – topošie un esošie Rēzeknes uzņēmēji, studenti, zemnieki, pašvaldību darbinieki un citi interesenti.


Ar viņiem tikās profesore LU EVF Starptautisko ekonomisko attiecību katedrā Margarita Dunska, informējot par Latvijas vietu globālajā ekonomikā un mudinot domāt inovatīvi ikvienu, kurš vēlas nodarboties ar uzņēmējdarbību. Par to, ka Rēzeknes jaunajiem uzņēmējiem inovatīvu ideju netrūkst, liecināja Latgales biznesa inkubatora „Ideju viesnīca” vadītāja vietnieces Aijas Vanagas piemēri: vilnas izstrādājumu ražotājs no ekoloģiski tīras vilnas IK „Latvilna”, skatuves mehānismu ražotājs SIA „Winwood”, ekoloģisku kaķu pakaišu ražotājs no makulatūras SIA „Ecointelligence”, tekstilizstrādājumu ražotājs SIA „ArGAUMI”, Energoefektīvu pasīvo māju projektētājs un ražotājs SIA „PASSIVE MODULE HOUSE” , kā arī Kalnu slēpošanas palīgierīču ražotājs SIA „Skippi” , kurš savu inventāru piedāvā turīgajiem Austrijas, Vācijas, Šveices pensionāriem – kalnu slēpotājiem un cilvēkiem, kuri jau paspējuši slēpojot satraumēt savus ceļgalus, bet joprojām vēlas slēpot. Visi šie uzņēmumi izmanto biznesa inkubatora sniegtās iespējas.
Hipotēku bankas Pārdošanas vadītāja juridiskām personām Daiga Buhholce iepazīstināja ar banku iespējām palīdzēt uzņēmējiem, bet Garantiju aģentūras projektu vadītājs Valdis Grudulis stāstīja par garantiju sniegšanas iespējām. SIA Demarsch konsultants Arturs Štamers informēja klātesošos par aktualitātēm ES fondu apguvē, aicinot apmeklēt ES līdzekļu administrējošo iestāžu mājaslapas un pieteikties uz jaunumu saņemšanu e pastā, savukārt LIAA Klientu apkalpošanas nodaļas vecākais speciālists Edvīns Bogdanovs stāstīja konkrēti par sava uzņēmuma piedāvājumiem un visbiežāk pieļautajām kļūdām, rakstot un realizējot projektus.
Semināru un tā noslēguma diskusiju vadīja žurnālists Ansis Bogustovs.
Šādi semināri jau ir notikuši Valmierā un Liepājā, bet noslēguma seminārs ir plānots 24.novembrī Jelgavā, Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā, Svētes ielā 33. Video no semināriem var skatīties www.esmaja.lv/?lapa=videos , savukārt foto – www.esmaja.lv/?lapa=galerijas .
Semināriem var pieteikties gan internetā www.esmaja.lv , gan zvanot pa tālruni 67625339. Projekts tiek finansēts no Eiropas Komisijas līdzekļiem.

Kontaktpersona:
Gunta Barbāne, BPS PR projektu vadītāja
e-pasts: gunta.barbane@bps.lv
tel. 67625339