Reģionu izaugsmes forumi „Tavā varā”

Latgales plānošanas reģions informē, ka LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija organizē Latvijas reģionu izaugsmes forumus “Tavā varā!”, lai turpinātu gada pirmajā pusē uzsākto diskusiju par reģionālās politikas nākotni un teritorijas attīstības plānošanu.


Foruma galvenais mērķis:
skaidrot un popularizēt vietējo stratēģiju, iniciatīvu un partnerības nozīmi teritoriju attīstībā un nozaru politiku īstenošanā;
apspriest VARAM izstrādāto reģionālās politikas pamatnostādņu projektu kā pamatu Eiropas Savienības (ES) fondu investīciju plānošanai nākamajā programmēšanas periodā;
prezentēt un popularizēt labās prakses piemērus ES fondu plānošanā un apguvē, kā arī vietējo stratēģiju izstrādē un īstenošanā.

Latgales izaugsmes forums norisināsies no 1.-4.novembrim Daugavpilī, Līvānos, Rēzeknē un Rugājos. Latgales izaugsmes foruma ietvaros plānoti 4 dažādi pasākumi:

  • “Jauniešu diena”,
  • “Uzņēmēju diena”,
  • “Ministriju diena”,
  • “Politiķu diena”.

Latgales plānošanas reģions aicina Latgales plānošanas reģiona pašvaldības – to vadību un speciālistus, NVO, iestādes un organizācijas, kā arī iedzīvotājus aktīvi piedalīties visos foruma pasākumos.

Savukārt Latgales reģiona pašvaldību priekšsēdētāji, deputāti un speciālisti tiek aicināti uz “Politiķu dienu” foruma noslēgumā – centrālā diskusijā – 4.novembrī, Daugavpilī. Tajā piedalīsies VARAM vadība, pašvaldību vadītāji un vadošie speciālisti, lai diskutētu par jaunu investīciju plānošanas sistēmu, pašvaldību atbalsta kvotēšanas principiem un pašvaldību savstarpējo sadarbību.

Visa ar forumu norisi saistītā informācija – pieteikšanās kārtība uz diskusijām, katras dienas darba kārtība un citi papildus materiāli ir pieejama mājas lapā www.tavavara.lv.

I.Bernāne 64624300
ingrida.bernane@latgale.lv