Radošo pakalpojumu centram Rēzeknē sāk ieklāt zaļo jumtu

Brīvdienās notika aktīvs darbs Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra būvlaukumā. Tur 1. stāva līmenī tika ieklāts projektā paredzētais zaļais jumta segums gandrīz 1000 kvadrātmetru platībā.


Zaļais jumta klājums uz „Karandašu” ir atceļojis no Polijas, kur klimats ir līdzīgs Latvijas klimatam. Tur augi ir vismaz divus gadus audzēti brīvā dabā, tad tos paklāja veidā atved un izklāj uz jumta, kas nodrošina vieglāku ieaudzēšanu jaunajā vietā un piemērošanos vietējiem laika apstākļiem.

Pavisam zaļais jumta segums uz jumtiem paredzēts četros līmeņos, kopumā ap 3000 kvadrātmetriem.

Atgādināsim, ka Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā pilskalna tuvumā mājvietu radīs Skolēnu interešu centrs un Jauniešu centrs, restaurācijas un radošo industriju darbnīcas u.c. Projekta būtība ir radīt mājvietu Latgales radošajām industrijām un sniegt iespēju radoši darboties bērniem un jauniešiem. Projekta kopējās izmaksas ir 6 160 845 lati, no tiem 5 171 757 lati ir ERAF līdzfinansējums, 365 065 lati – valsts budžeta dotācija un 624 022 lati – Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējums.

Projekts „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra – jauniešu, bērnu interešu izglītības centra, radošo industriju un restaurācijas darbnīcu būvniecība (CARANDACHE)” tiek īstenots 3.6.1.1. aktivitātes „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” ietvaros. Līguma nr. 3DP/3.6.1.1.0/09/IPIA/VRAA/012/041.

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Sabiedrisko attiecību nodaļas
64607616
pr@rezekne.lv