Pleskavas apgabals ielūdz ciemos Latgales plānošanas reģionu

Šī gada 3.-4. martā Pleskavas apgabala administrācija ielūdza apmeklēt Pleskavas apgabalu, īpašu uzsvaru liekot uz jauno tūrisma piedāvājumu „Masļeņica”. Pleskavā viesojās Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne un Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs. Oficiālās vizītes laikā notika tikšanās ar Pleskavas vicegubernatoru Genādiju Bezlobenko. Tikšanās laikā tika izskatīti abiem reģioniem svarīgi jautājumi par kopējo sadarbību, tādu jomu, kā uzņēmējdarbība, tūrisms, izglītība un sports, attīstībā.


Latgales plānošanas reģions un Pleskavas apgabala administrācija tikko ir pabeiguši darbu pie kopējā projekta „Latgales plānošanas reģiona (Latvija) un Pleskavas apgabala administrācijas (Krievija) reģionālās attīstības veicināšana caur attīstības vidēja termiņa un ilgtermiņa dokumentu izstrādi, balstoties uz līdzsvarotas pārrobežu sadarbības un labas partnerības pieeju” (akronīms ENTERPLAN) un ir izstrādāta Latgales reģiona attīstības stratēģija, programma un Pleskavas apgabala attīstības koncepcija. Dokumentos ir arī definēti reģioniem svarīgi attīstības virzieni, kuros sadarboties. Viens no šādiem projektiem, kurš veicinātu abu reģionu tālāko attīstību ir Daugavpils – Pleskavas lidostu attīstība, kas šobrīd ir iesniegts kā liela mēroga projekts Latvijas-Igaunijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmai par kopējo summu 4 miljoni eiro.

Sakarā ar to, ka Pleskavas apgabals aktīvi meklē un piesaista reģionam tūristus, tika organizēti plaši Masļeņicas svinēšanas pasākumi. Par godu Masļeņicai Pleskavas apgabala administrācija organizēja infotūri reģionā. Infotūrē piedalījās pārstāvji no Sanktpēterburgas, Maskavas un Latgales tūrisma kompānijām, tika organizēta preses konference, kuras laikā infotūres dalībnieki tika iepazīstināti ar Pleskavas apgabala nākotnes plāniem un jaunajiem tūrisma produktiem.

15.-16. martā notiks Latvijas – Krievijas Starpvaldību komisijas sēde Jūrmalā, kurā piedalīsies arī Pleskavas un Latgales plānošanas reģiona pārstāvji, tiks izskatīti jautājumi par Krievijas un Latvijas starpreģionu sadarbības stāvokli un perspektīvām, kā arī pierobežu reģionu un pašvaldību sadarbības attīstību.


2010. gada 3. martā Pleskavā Latgales plānošanas reģiona (LPR) oficiālās delegācijas vizītes laikā Pleskavas apgabalā (Krievijas Federācija) tika parakstīta Vienošanās par sadarbību starp Latgales plānošanas reģionu un Pleskavas apgabala administrāciju. Jāpiemin, ka sadarbība starp reģioniem aizsākās ar kopīgu projektu realizāciju pārrobežas sadarbības programmu ietvaros tādās jomās kā uzņēmējdarbība, transports un loģistika, ekoloģiskā izglītība, kultūras iestāžu sadarbība. Pēc vairāku projektu realizācijas tika izteikta vēlēšanās šo veiksmīgo sadarbību turpināt.

Ziņojumu sagatavoja:
Latgales Plānošanas Reģions
Rīgas birojs
Rīga, Tirgoņu iela 11, LV – 1050,
Tālrunis 29392686
E-pasts: pasts@latgale.lv