Pleskavā atklās Rēzeknes mākslinieka un Goda pilsoņa, profesora O.Zvejsalnieka darbu izstādi

Valsts svētku priekšvakarā, 17. novembrī, Pleskavas valsts muzeja-rezervāta gleznu galerijā Krievijā tiks atklāta slavenā Rēzeknes mākslinieka, Rēzeknes Goda pilsoņa, profesora Osvalda Zvejsalnieka darbu izstāde.


Izstādē ar optimistisku un dzīvi apliecinošu nosaukumu „Cik brīnišķīga ir šī pasaule!” tiks izstādīts 21 mākslinieka darbs. Kā stāsta Pleskavas muzeja-rezervāta direktors Jurijs Kiseļovs, šo rudeni gleznu galerijā jau droši var saukt par „Latvijas rudeni”, jo viens Latvijas mākslinieks nomaina citu. Izstādes atklāšanu ar savu klātbūtni pagodinās Latvijas konsuls Pleskavā Jānis Legzdiņš.

Izstādi organizē Rēzeknes pilsētas dome, Pleskavas apgabala Valsts kultūras komiteja, Pleskavas muzejs-rezervāts un Latvijas Republikas Konsulāts Pleskavā. Izstādes iniciators ir Rēzeknes pilsētas domes deputāts Aleksandrs Sedihs.

Osvalda Zvejsalnieka gleznu izstāde ir viens no Pleskavā rīkotajiem svētku pasākumiem par godu Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas dienai. Pleskavas pilsētas dome iniciēja Latvijas un Pleskavas sadarbībai veltītas fotoizstādes organizēšanu. Izstādē skatāmas mūsu pilsētas fotogrāfijas un fotogrāfijas, kurās iemūžināti dažādi mirkļi, kas ir saistīti ar sadarbības starp Pleskavu un Rēzekni attīstību.

Nodaļas vadītāja D.Zirniņa

Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
Marina Sokolova 64607675
marina.sokolova@rezekne.lv