Pieaug Rēzeknes SEZ uzņēmumu produkcijas eksports un apgrozījums

Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) komercsabiedrībās 2011. gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2010. gadā, pieaudzis kopējais apgrozījums un produkcijas eksporta rādītāji. Kopumā šā gada pirmajos sešos mēnešos RSEZ komercsabiedrības eksportējušas produkciju par 7 miljoniem latu. Kopējais RSEZ uzņēmumu apgrozījums šajā laika periodā bija 17,85 miljoni latu.


Pašvaldību kopīgās iestādes „Rēzeknes Speciālā ekonomiskā zona” apkopotā informācija liecina, ka visstraujāk 2011. gada pirmajā pusē – vairāk kā trīs reizes – pieauguši produkcijas eksporta rādītāji – no 2,078 milj. latu pagājušā gada pirmajā pusgadā uz 7,061 milj. latu šā gada pirmajos sešos mēnešos. Lielākie produkcijas eksportētāji ir „New Fuels” RSEZ SIA (koka granulu ražotne), SIA „Leax Rezekne” RSEZ (metālapstrādes uzņēmums) un RSEZ „Magist-FiskevegnGroup.MFG” SIA (sintētiskās virves, tauvas, tīkli). Turklāt RSEZ komercsabiedrību produkcijas eksporta rādītāji par sešiem mēnešiem ir gandrīz sasnieguši 2010. gada kopējos eksporta apjomus, kad produkcija tika eksportēta par 7,47 milj. latu.

Apgrozījums RSEZ komercsabiedrībās, salīdzinājumā ar 2010. gada pirmā pusgada rādītājiem, šogad palielinājies par 72,4%. Pagājušā gada attiecīgajā laika periodā RSEZ komercsabiedrību apgrozījums bija 10,35 milj. latu. Lielākais apgrozījums bijis kokapstrādes uzņēmumam „Verems” RSEZ SIA, koka granulu ražotnei „New Fuels” RSEZ SIA un metālapstrādes uzņēmumam „Rebir” RSEZ AS.

RSEZ komercsabiedrībās par 16,9% palielinājies arī darba vietu skaits – pērn pirmajos sešos mēnešos RSEZ uzņēmumos bija 620 darba vietas, bet 2011. gada pirmajā pusgadā darba vietu skaits ir 725. Lielākie darba devēji ir „Verems” RSEZ SIA, „Rebir” RSEZ AS un RSEZ „Magistr.Fiskevegn.Group.MFG” SIA.

Kopumā RSEZ statuss patlaban piešķirts 14 komercsabiedrībām.

Par Rēzeknes Speciālo ekonomisko zonu:
Rēzeknes speciālā ekonomiskā zona tika izveidota 1997. gadā ar mērķi veicināt tirdzniecību, attīstīt rūpniecību un satiksmi, kā arī preču eksportu un importu caur Latviju, piesaistot ieguldījumus ražošanas un infrastruktūras attīstībai un jaunu darba vietu radīšanai. RSEZ teritorijā pilnībā ir spēkā Latvijas Republikas likumi un citi normatīvie akti. Īpaši noteikumi RSEZ komercsabiedrībām paredzēti saskaņā ar „Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas likumu”, likumu „Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās zonās”. Rēzeknes SEZ reģistrētās kapitālsabiedrības var saņemt gan tiešās nodokļu atlaides (nekustamā īpašuma nodoklis, uzņēmumu ienākuma nodoklis), gan arī netiešo nodokļu atvieglojumus, veidojot RSEZ teritorijā brīvās zonas, kā arī veicot ieguldījumus.

Kontaktpersona:
Juris Viļums
Tālr. 64625941, mob.tālr. 28633550, e-pasta adrese: juris.vilums@rsez.lv,
www.rsez.lv