Parakstīts līgums par projekta uzsākšanu

14. aprīlī pašvaldības SIA Rēzeknes ūdens ir parakstīts līgums par projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Rēzeknē” Nr.3DP/3.5.1.1.0/10/IPIA/VIDM/002 būvdarbu realizācijas uzsākšanu.


Kopējā projekta summa ir 4, 380 miljoni latu (ar PVN), no kuriem 95 % sedz Eiropas Savienības Kohēzijas fonds. Konkursa kārtībā par ģenerāluzņēmēju izvēlēta Per Aarsleff A/S, bet būvniecības darbu uzraudzību veiks personu apvienība „SIA Akorda un SIA L4”. Plānotais projekta ilgums ir līdz 2013. gada pavasarim.

„Otrajā kārtā galvenie apakšprojekti ir Dzeramā ūdens un kanalizācijas tīklu paplašināšana un Dzeramā ūdens un kanalizācijas sistēmu tīklu rekonstrukcija. Realizētie darbi ļaus centralizētajam ūdensvada un kanalizācijas tīklam pieslēgt ap 1700 iedzīvotāju, līdz ar to kopējai sistēmai kopumā tiks pieslēgti ap 95 % pilsētas iedzīvotāju. Projekta realizācijas laikā rekonstruēs gandrīz 4 000 m pilsētas maģistrālo ūdensapgādes tīklu un vairāk kā 2 500 m kanalizācijas tīklu, savukārt tīklu paplašināšanas ietvaros uzbūvēs ap 13 000 m ūdensvada tīkla un tikpat arī kanalizācijas tīklu. Ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvniecība notiks galvenokārt pilsētas Dienvidu un Vipingas rajonos, kur ir privātmāju apbūve.

Domāju, ka realizējot šo projektu praktiski visai pilsētai būs nodrošināti kvalitatīvi ūdenssaimniecības pakalpojumi, samazināsies vides piesārņojums un sekmēta ūdens resursu racionāla izmantošana,” saka pašvaldības SIA Rēzeknes ūdens valdes loceklis Gunārs Spradzenko.

Atgādināsim, ka jau 2008. gadā noslēdzās projekta Ūdenssaimniecības un kanalizācijas attīstība Rēzeknē pirmā kārta, kuras ietvaros uzbūvēta jauna dzeramā ūdens sagatavošanas kompleksu un jaunas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, četras jaunas artēziskās akas un vairāk nekā 15 km maģistrālo cauruļvadu, kas apvieno kopējā tīklā četras agrākās pilsētas ūdensapgādes sistēmas – Ziemeļu, Centra, Dienvidu un Vipingas.