Par braukšanas maksas atlaidēm sabiedriskajā transportā

Latgales plānošanas reģiona administrācija informē, ka ar 2011.gada 1.janvāri tiesības bez maksas izmantot visu veidu sabiedrisko transportu (izņemot aviotransportu, taksometrus un pasažieru pārvadājumus pa iekšējiem ūdeņiem) Latvijas Republikas teritorijā būs sekojošām personām, uz kurām attiecas Invaliditātes likuma 12.panta pirmās daļas 7.punkts:

  • personām ar I vai II invaliditātes grupu;
  • personām līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti (invaliditāti nosaka bez iedalījuma grupās);
  • personai, kas pavada personu ar I invaliditātes grupu vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Bez tam no šā gada 1.janvāra tiesības bez maksas izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus Latvijas Republikas teritorijā būs arī personām vecumā no 16 līdz 18 gadiem, kurām līdz 2010.gada 31.decembrim noteikta III invaliditātes grupa kā pieaugušām personām.

Šīs atlaides izmantošanai sabiedriskā transporta lietotājam būs nepieciešams uzrādīt invalīda apliecību. Savukārt pārvadātājiem un kontroles dienestiem būs jāpārliecinās ne tikai par invalīda apliecības veidu un personai noteikto invaliditātes grupu, bet arī personas dzimšanas gadu.

Latgales plānošanas reģions kopš 2010.gada 1.janvāra īsteno sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas funkciju Latgales reģionā, kuru iepriekš veica Satiksmes ministrijas pārraudzībā esošā Autotransporta direkcija un bijušās rajonu padomes. Plānošanas reģions pašvaldību interesēs organizē sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos un nodrošina pārvietošanos viena novada administratīvajā teritorijā, no novada uz tuvākajām apkārtējām teritorijām vai uz citu novadu plānošanas reģiona robežās.