Paldies talciniekiem, LIELĀS TALKAS dalībniekiem!

Lielā Talka Līvānu novadā pulcināja vairāk kā 800 dalībnieku, kas talkoja 29 talkas vietās, kopumā savācot vairāk kā 1000 maisu atkritumu, informē Lielās Talkas koordinators Līvānu novadā Aivars Smelcers.


Talkot devās gan skolu un pašvaldības pārstāvji, gan sportisti un jaunieši, gan draugu grupas un sabiedriskās organizācijas, talkot aicināja arī ielu vecākie. Sakoptas garāžu kooperatīvu teritorijas, Dubnas upes krasti, valsts II kategorijas un pašvaldības nozīmes ceļu nomales, pagastu ciemati, skolu apkārtnes un citas teritorijas.

Līvānu bērnudārzā „Rūķīši” talkoja vismazākie talcinieki – viņiem aizvadītajā nedēļā notika Čiekuru talka un dzelteno smilšu sijāšanas talka. Jersikas pagastā tika sakopta ceļa nodalījuma josla gar šoseju Rīga – Daugavpils, kur bija spēcīgi postījumi pēc ziemas snieglauzēm.

Pie Turku saieta nama talkas laikā tapa volejbola laukums – darbos iesaistījās arī vietējie zemnieki ar savu tehniku. Savukārt Zundānos, Turku pagastā tapa eksperimentālais divstāvu strazdu būris.

Sakoptas arī vairākas kapsētu teritorijas (ne tikai pilsētā, bet arī pagastos), dzīvojamo māju pagalmi, ielu teritorijas.

Pie Latgales mākslas un amatniecības centra tika vārīta talkas zupa ar skābētiem kāpostiem un pāri Daugavai gaisā laists no dzeltena maisa auduma izgatavots pūķis, kas sasaucās ar Dignājas puses talciniekiem.

Informāciju sagatavoja:

Ginta Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste
ginta.kraukle@livani.lv t. 65307270; 29492184