Noslēdzies jauniešu iniciatīvas projekts „4D APELSĪNS”

Līdz ar novembra pēdējām dienām noslēdzas Līvānu Bērnu un jauniešu centra jauniešu iniciatīvas grupas projekts „4D APELSĪNS”. Projekts aizsākās jūlijā un kopumā ilga piecus mēnešus, tieši iesaistot aktivitātēs 64 jauniešus un netieši (kā pasākumu dalībniekus un apmeklētājus) – gandrīz 1000 jauniešus.


Projekts pēc satura bija ļoti daudzveidīgs un prasīja lielu brīvprātīgā darba ieguldījumu: tika organizētas vairākas apmācības jauniešiem (digitālais un filmiņu foto, video uzņemšana un montāža, origami māksla gaismekļos un industriālās ritma darbnīcas), gatavotas 2 fotoizstādes par tēmu „Jauniešu iespējas Līvānu novadā”, organizēta Jauniešu diena Līvānu pilsētas svētku ietvaros un Mobilitātes diena septembrī. Kā arī projekta ietvaros jaunieši aktualizēja brīvprātīgā darba (BD) tēmu, kas šogad ir Eiropas Savienības prioritāte: tika organizēts seminārs jauniešiem par brīvprātīgo darbu Latvijā, veikts pētījums un izveidota datu bāze par BD iespējām mūsu novadā, kā arī uzņemtas 2 filmiņas par brīvprātīgo darbu, iespiestas jauniešu pašu izveidotas pastkartes par šo tēmu un izveidota BD stundu uzskaites grāmatiņa, ko saņemt varēs katra Līvānu novada iestāde vai nevalstiskā organizācija, kas nodrošina jauniešu BD iespējas.
5.novembrī Līvānu novada kultūras centrā ar Līvānu novada domes un biedrības „Līvāni” finansiālo atbalstu norisinājās vērienīgs projekta noslēguma pasākums. Pasākuma laikā tika prezentēti projekta rezultāti, dalītas dāvanas ekpreskonkursā un publikai par prieku uzstājās arī vairāki īpaši viesi: Latvijas Break Dance Čempioni 2011 – deju grupu „Mad Psycho”, BMX Flatland šovu meistars Dāvis Dudelis, kā arī jaunatnes vidū populārā grupa „Musiqq”. Pasākums noslēdzās ar diskoballi, kurā publiku uzkurināja Radio 1 dīdžejs Jānis Balodis.
Kā atzīst projekta vadītāja Irina Šahova: „Protams, ne vienmēr viss sanāca kā paredzēts, ne viss bija perfekti, bet mēs tikai mācāmies, un varu droši teikt, ka pēc šīs milzīgās pieredzes nākamreiz būs vēl labāk, jo nākamā reize obligāti būs, to nu es jums apsolu. Gribu pateikt lielu paldies visai darba grupai, jo, lai arī kā mums gāja vai dažreiz negāja, varu bez šaubām apstiprināt – mums izdevās!”

Projekts tika īstenots ar Eiropas Komisijas atbalstu, programmas „Jaunatne darbībā” ietvaros.

Rakstu sagatavoja:
Santa Patmalniece
projekta darba grupas jauniete