Nordea banka apbalvo uzņēmumus – Ziemassvētku noformējuma konkursa uzvarētājus

Apkopoti konkursa par skaistāko Ziemassvētku noformējumu Rēzeknē rezultāti un pasniegtas balvas konkursa uzvarētājiem. Rēzeknes pilsētas domes un Nordea bankas izsludinātajā konkursā uzņēmumu grupā par uzvarētāju atzīts RSEZ uzņēmums „Rēzeknes Dzirnavnieks”, otrā vieta piešķirta SIA „Rezen Berg” (Atbrīvošanas aleja 71).


Uzņēmumiem Nordea bankas sarūpētās 150 latu un attiecīgi 50 latu lielās balvas 29. decembrī pasniedza Nordea bankas Rēzeknes klientu apkalpošanas centra vadītājs Ģirts Šķesters un Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs. Arī pats Ģ. Šķesters piedalījās Ziemassvētku noformējumu konkursa vērtēšanā. Viņš atzina, ka šogad rēzeknieši ir labi pacentušies, izrotājot savu pilsētu. Savukārt Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs pauda gandarījumu par to, ka arī pilsētas uzņēmumi pieliek savu fantāziju, iedvesmu un pūles, lai Rēzekne kļūtu skaistāka, lai pilsētā būtu jūtama svētku noskaņa.

Konkursa uzvarētāja – „Rēzeknes Dzirnavnieka”, noformējums Atbrīvošanas alejā priecē rēzekniešu un pilsētas viesu skatienus, iebraucot pilsētā no ziemeļu puses, un noteikti daudzos ģimenes fotoalbumos šogad būs skatāmi smaidošie mazie rēzeknieši. Ideju par noformējumu uzņēmumam piedāvāja Rēzeknes Valsts Poļu ģimnāzijas audzēkņi.

Rēzeknes pilsētas dome sadarbībā ar Nordea banku jau trešo gadu rīko šādu konkursu. Konkursā varēja piedalīties gan fiziskas, gan juridiskas personas, kas savu ēku, teritoriju vai skatlogus dekorējuši atbilstoši Ziemassvētku tematikai. Svētku noformējums vērtēts trijās kategorijās: privātmāju un daudzstāvu dzīvojamo māju noformējums; uzņēmumu un organizāciju biroju ēku, veikalu, restorānu, kafejnīcu un citu sabiedrisko ēku noformējums, kā arī pilsētas izglītības iestāžu noformējums.

Ziemassvētku noformējuma konkursa uzvarētāji privātmāju un daudzdzīvokļu māju kategorijā, kā arī par labākajiem atzītie izglītības iestāžu grupā sumināti Jaunā gada sagaidīšanas pasākumā 31. decembrī Festivāla parkā. Rēzeknes pilsētas dome uzvarētāju apbalvošanai bija piešķīrusi 400 latu naudas summu, pa 200 latiem katrā kategorijā.

Konkursa vērtēšanas komisija atzīst, ka bija ļoti grūti izvēlēties uzvarētājus, jo visi konkursa dalībnieki bija labi pacentušies, pielikuši gan izdomu, gan darbu un pacietību, lai izveidotu skaistu, gaumīgu un Ziemassvētkiem atbilstošu savas mājas vai iestādes rotājumu.

Privātmāju un daudzstāvu dzīvojamo māju noformējuma kategorijā pirmā vieta tika piešķirta daudzdzīvokļu mājai Atmodas ielā 6 par kompozīciju „Zaķīša lādīte ar dārgakmeņiem, kurus sameklējuši rūķīši”. Noformējums ir ne tikai skaists un oriģināls, pozitīvi novērtēta arī visu mājas iedzīvotāju dalība mājas noformēšanā. Tāpat balvas piešķirtas privātmāju Dzirnavu ielā 3 un Rīgas ielā 64a saimniekiem. Jāuzteic arī privātmājas Lubānas ielā 34 noformējums un kāpņu telpas Kosmonautu ielā 19-20 rotājums un, ievērojot šā gada konkursa aktivitāti, šķiet, ka nākamgad būs jāmaina konkursa nolikums, pievienojot tam punktu par veicināšanas balvu piešķiršanu.

To pašu var teikt arī par pilsētas izglītības iestāžu un arī sabiedrisko ēku dalību konkursā. Izglītības iestāžu kategorijā apbalvota pirmsskolas izglītības iestāde (PII) „Rotaļa”, Rēzeknes logopēdiskā internātpamatskola un PII „Varavīksne”. Taču skaisti un ar izdomu bija noformēts arī bērnudārzs „Bitīte”, bagātīgi izrotāta Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzija un tās teritorija.

Arī Rēzeknes uzņēmumu un sabiedrisko iestāžu vadītāji un darbinieki pielikuši ne mazums pūļu, izdomas un līdzekļu, lai izrotātu savu iestāžu ēkas un teritoriju, veidojot skaistāku Rēzekni. Īpaši jāuzslavē SIA „Rēzeknes Namsaimnieks” vadība un darbinieki par skaisto ēkas rotājumu un dažādās krāsās vizuļojošo koku pie savas ēkas Atbrīvošanas alejā. Ziemassvētku noskaņu Latgales ielā 54 veidoja teātra-studijas „Joriks” rotājums, svētkiem atbilstošs ir arī veikala „Alina” noformējums Atbrīvošanas alejā 130a. Šādu izrotātu objektu, kuri nebija pieteikti konkursā, ir daudz. Jācer, ka nākamgad konkursa dalībnieku aktivitāte nebūs mazāka.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja